Deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat, miercuri, ca nu s-a gandit ce sa faca cu banii proveniti din majorarea salariala, avand in vedere ca nu stie daca de la toamna va mai fi sau nu in Biroul Permanent al Camerei. Aceste functii din conducerea Parlamentului sunt alese pe perioada unei sesiuni parlamentare, iar majorarea salariilor se da de la 1 septembrie, cand se alege un alt Birou Permanent, a sustinut Iordache.

"Nu mi-am pus problema ce fac cu ea (majorarea salariului –n.r.). E ultimul lucru la care sa ma gandesc. La noi, Biroul Permanent este ales pana la 1 septembrie si nu stiu daca voi mai fi in Biroul Permanent. Spre deosebire de presedinte, ministri, presedintii celor doua Camere, Biroul Permanent este ales pe perioada determinata. Nu m-am gandit, mai ales ca noua ne dau salariile dupa 1 septembrie si nu stiu daca mai sunt sau nu in Biroul Permanent", a spus Iordache.

Si senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului, a declarat, pentru Mediafax, ca in Biroul Permanent functiile sunt alese in fiecare toamna. "Eu nu intru in discutii de natura aceasta. Nu uitati ca in Biroul Permanent functiile sunt alese in fiecare toamna. Nu fac comentarii inutile pe subiecte care nu sunt de mare importanta", a adaugat Chelaru.

Deputatul PSD Petru Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a precizat, insa, ca deja isi doneaza salariul de parlamentar, fara sa spuna unde. “Deja imi donez salariul si mai mult decat atat”, a declarat Petru Vlase.

Si deputatul PNL, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputatilor, a spus ca isi doneaza tot salariul de parlamentar oamenilor care vin la cabinetul sau parlamentar si nu au din ce sa traiasca. "Eu donez tot salariul, la mine la cabinetul parlamentar vin, in fiecare luna, oameni, ca la asistenta sociala, care nu au din ce trai. Aceasta este situatia in care a adus Victor Ponta tara. Ponta ar trebui sa doneze salariul saracilor, nu echipei de baschet. Aceste gesturi sunt doar de imagine. Un premier ar trebui sa guverneze astfel incat oamenii sa nu aiba nevoie de pomana", a precizat Cristian Buican.

Citeste si:

Senatorul PNL, Cristian Bodea, chestor al Senatului, nu vede insa rostul donarii salariului, avand in vedere ca este unul “normal pentru responsabilitatile demnitarilor’ si a aratat ca Victor Ponta isi doneaza salariul fie pentru ca are resurse suplimentare, fie din populism.

"Nu vad rostul sa donam salariul, este un salariu normal pentru responsabilitatile pe care le are un demnitar. Domnul Ponta ori are resurse suplimentare, ori o face din populism. Dezvalui minciuna lui Victor Ponta. Tu, mare populist, donezi banii unei echipe de baschet unde un jucator are peste 100 milioane pe luna ( lei vechi-n.r.) si nu saracilor”, a precizat Cristian Bodea.

Salariile demnitarilor vor creste la la 1 august, potrivit ordonantei 14/2015. De aceasta majorare a salariilor beneficiaza, intre altii, presedintele Romaniei, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, adica vicepresedintii, secretarii si chestorii, ministrii, consilierii prezidentiali, Avocatul Poporului.

Vicepresedintii, secretarii si chestorii celor doua Camere ale Parlamentului se aleg la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, conform algoritmului parlamentar. Doar presedintii Camerei si Senatului se aleg doar o data, la inceputul legislaturii.

Premierul Victor Ponta a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca din 1 august doneaza diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joaca din nou, dupa multi ani, intr-o competitie europeana.

Sursa foto: Mediafax