Victor Ponta, prezent la o emisiune la Romania TV, a fost intrebat daca isi da demisia din functia de prim-ministru. "Nu. Ma si gandeam cum sa va raspund ca sa nu puneti a doua intrebare. Mai e putin pana in decembrie 2016", a raspuns premierul. El a dat un raspuns negativ si la intrebarea daca s-a gandit sa renunte la functie, scrie Mediafax.

De asemenea, Ponta a mentionat ca a avut o discutie cu colegii de partid si de coalitie inainte sa plece in concediu si "lucrurile au fost foarte clare". "Am avut o discutie foarte clara in CExN si cu partenerii mei de alianta, domnul Oprea, domnul Tariceanu, Daniel Constantin. Lucrurile sunt extrem de clare. In cazul meu, demisia nu e doar o chestie personala. Este vorba de faptul ca functia pe care o ocup o ocup nu ca am mostenit-o eu din familie, pe persoana fizica, ci ca 5 milioane de romani au votat cu USL (...). PSD, UNPR, ALDE, minoritati m-au sprijinit in toata aceasta perioada", a adaugat Ponta.

Solicitat totodata sa precizeze daca simte presiune pentru a renunta la functie, Ponta a spus ca "din prima zi"."Functia de prim-ministru, neavand un mandat fix, e functia cea mai atacata si cea mai dorita", a aratat el.