"Noi suntem convinsi si credem ca aceasta discutie tehnica va debloca dialogul si se va gasi o solutie impreuna cu toate partidele, pentru ca trebuie sa ne supunem specialistilor. Suntem convinsi ca aceste discutii vor avea un rezultat, iar apoi se va lua o decizie politica", a declarat Oprea, scrie Mediafax.

Liderul UNPR a spus insa ca formatiunea pe care o conduce va vota, "ca intotdeauna", alaturi de coalitia de guvernare din care face parte, atunci cand se va ajunge la votul politic din Parlament. "Noi speram ca aceasta intalnire va avea un rezultat si printr-o decizie politica. Dincolo de aceste discutii tehnice (...) UNPR va vota politic in Parlamentul Romaniei in cadrul coalitiei de guvernare din care facem parte", a precizat Gabriel Oprea.

Acesta a mai spus ca UNPR nu va veni cu un mandat la aceste discutii si nu se poate pronunta in acest moment cu privire la solutia care trebuie urmata in privinta reducerii TVA, la ce nivel si daca va fi sau nu o reducere etapizata. "La discutiile de joi, fiecare partid participam, fiecare din punct de vedere tehnic, fara niciun mandat. (...) In interesul Romaniei, in urma acestor discutii eu sunt convins ca va fi un acord pana la urma", a conchis Oprea.