Victor Ponta a declarat, miercuri, in ce priveste criza refugiatilor, ca nu este de acord cu "masuri antidemocratice" si nu va pune la frontiere caini de paza, armata si garduri electrificate, scrie Mediafax.

"Facem toate eforturile atat pe plan european cat si in ceea ce priveste teritoriul national pentru a gestiona ceea ce este in acest moment criza numarul unu pentru Europa si anume situatia refugiatilor. Vreau sa precizez, pe de o parte, ca toate institutiile din Romania au o opinie coordonata vizavi de posibilitatile noastre actuale si de pozitiile pe plan european, dar in acelasi timp sa spun foarte clar ca Romania nu este de acord si nu va aplica masuri antidemocratice importiva regulilor internationale, caini de paza, garduri electrificate si armata", a mai spus Ponta.

Premierul a mai spus ca "este o rusine" pentru Europa sa se recurga la metode "de acum o suta de ani". "E o rusine pentru Europa secolului XXI sa recurga la metode de acum o suta de ani si cred ca impreuna, ca membri ai Uniunii Europene, putem sa gestionam o problema uriasa pentru care nu era nimeni pregatit", a spus premierul.