Klaus Iohannis il primeste luni pe ambasadorul SUA

Presedintele Klaus Iohannis il primeste, luni, la Palatul Cotroceni, pe Hans Klemm, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii in Romania, cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare.

Potrivit unui anunt de presa transmis de Administratia Prezidentiala, primirea de catre seful statului a lui Hans Klemm este programata pentru ora 18.00. Hans G. Klemm a depus juramantul in calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, miercuri, in cadrul unei ceremonii desfasurate la sediul Departamentului de Stat, in prezenta secretarului de Stat, John Kerry, si a ambasadorului desemnat al Romaniei in SUA, George Maior, scrie Mediafax.

In alocutiunea avuta cu ocazia ceremoniei, secretarul de Stat american, John Kerry, a prezentat Romania drept un aliat de incredere al SUA, subliniind relatia excelenta dintre cele doua state si cooperarea in promovarea stabilitatii in plan regional si global, se arata intr-un comunicat remis de ambasada Romaniei in SUA. John Kerry a evidentiat in special colaborarea din cadrul operatiunilor din Irak si Afganistan.

De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relatiilor economice si comerciale dintre SUA si Romania, aratand ca tara noastra are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de crestere economica din Europa. Oficialul american a salutat angajamentul ferm al Romaniei pentru respectarea statului de drept si eforturile de a combate fenomenul coruptiei, mentionand campania hotarata dusa in acest sens de autoritatile de la Bucuresti. El a aratat ca tara noastra reprezinta un exemplu, in acest sens, pentru tarile vecine.

La randul sau, noul ambasador american, Hans G. Klemm, a subliniat relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Statele Unite, evidentiind statutul tarii noastre de aliat de incredere al SUA si partener NATO. Hans G. Klemm a precizat ca, in calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltarii relatiilor economice romano-americane. Totodata, s-a referit la combaterea coruptiei din Romania, precizand ca oferirea de asistenta in acest domeniu va fi una dintre prioritatile mandatului sau.

Citeste si:
SURSE: PSD nu merge la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul...
SURSE: PSD nu merge la...

Pe de alta parte, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a transmis duminica un comunicat in care spune ca institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata ‎desfasura activitatea complet independent, aratand ca atat principiul unui proces echitabil, cat si legislatia romaneasca trebuie respectate intru totul.

"Ambasada SUA recunoaste rolul important pe care il indeplinesc institutiile independente ale statului de drept intr-o democratie sanatoasa. Respectarea si protejarea acestei independente este responsabilitatea tuturor actorilor si institutiilor statului. Asa cum am precizat in trecut, institutiile judiciare si cele ale statului de drept trebuie sa isi poata ‎desfasura activitatea complet independent. Atat principiul unui proces echitabil, cat si legislatia romaneasca trebuie respectate intru totul", arata Ambasada SUA.

Acesta este primul mesaj transmis de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti de la depunerea de catre Hans G. Klemm a juramantului in calitate de ambasador la Bucuresti. Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania, el fiind confirmat in functie prin votul Senatului american din 5 august.

Hans G. Klemm, diplomat de cariera, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Citeste si:
Ambasada SUA: Hans Klemm si-a incheiat mandatul si a parasit Romania
Ambasada SUA la Bucuresti...

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010 si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice. Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford. Precedentul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul pe 14 decembrie 2012. Si noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, si-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Alba.

Citeste si:
Iohannis îi felicită pe Biden și pe Kamala Harris
Iohannis îl felicită pe...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »



Setari Cookie-uri