"As vrea sa incep prin a-mi exprima solidaritatea si condoleante pentru familia politistului mort la datorie, care a decedat marti. Stiu ca s-au intamplat toate acele lucruri, exista o ancheta in curs si vreau sa multumesc tuturor celor care isi fac datoria si celor care, uneori, din pacate, platesc un pret mult prea mare pentru tot ceea ce fac in fiecare zi pentru ca societatea romaneasca sa functioneze", potrivit Agerpres.

El a mai spus ca trebuie vazut cum se pot intampla asemenea lucruri, afirmand ca peste tot prin tara exista ”tot felul de capcane mortale”, despre care se afla doar atunci cand se intampla o tragedie, scrie Mediafax.

”Fiind vorba despre o ancheta in curs, vreau sa vedem cum se pot intampla asemenea lucruri, in special pe partea de CNDNR si administratie locala. Avem gropi in asfalt, avem tot felul de zone periculoase. Sunt convins ca peste tot in tara exista tot felul de capcane mortale si doar dupa ce se intampla o mare tragedie afla despre ele. O societate normala ar trebui sa ia masuri inainte, nu dupa ce se intampla asemenea lucruri”, a spus Ponta.

Citeste si:

El a sustinut ca sunt politicieni care folosesc tragediile si arestarile pentru a obtine capital politic si acest fapt ar trebui sa inceteze. "Mi-as dori ca si noi ca societate sa nu mai folosim, vorbesc de oamenii politici, sa nu mai folosim tragediile in scopuri politice. De fiecare data cand se intampla o tragedie, apar aceeasi oamnei politici care tipa si folosesc fie tragediile, fie arestarile, ca sa castige un pic de capital politic si asta e un semn de barbarism in politica si poate reusim sa scapam de el", a mai spus Ponta.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit la spital, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda. Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai intai pe surse.

Joi, la doua zile de la accident, Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".