"Cine e Daniel Buda? Ce zice Buda, sincer nu ma intereseaza, dar subiectul Schengen ma intereseaza si cred ca ar trebui sa-l tratam serios, nu ca niste fraieri, nu cum il trateaza domnul respectiv", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile liderului PDL Cluj, Daniel Buda, care i-a cerut sa-si asume "esecul intrarii in Schengen" si sa demisioneze, noteaza Mediafax.

Premierul a declarat ca Romania a fost respinsa sa intre in Schengen in 2011, cand premier era "prietenul lui Buda".

"Lucrurile sunt foarte clare: Romania este pregatita nu doar tehnic, tehnic era pregatita de mai mult timp si am cheltuit o multime de bani pentru securizarea frontierelor, este pregatita si economic, si politic. Absolut toate lucrurile, inclusiv ce s-a adaugat pe parcurs, MCV, sunt in directia buna. Ce tinea de Romania s-a facut si se face si sunt convins ca, daca vine domnul Boc inapoi, tot aia o sa faca. Ce sa faca, saracul?", a declarat Ponta.

El a spus ca are obligatia sa explice ca "demagogia si ipocrizia exista si in alte tari in politica".

Citeste si:

"Faptul ca s-au terminat alegerile din Germania, slava Domnului, vin alegerile din Franta, apoi din Olanda, si asa mai departe, faptul ca sunt politicieni francezi care ii mint pe francezi ca, daca Romania nu intra in Schenghen rezolva problema cu romii, e o realitate. Romii sunt acolo si vor fi acolo, indiferent daca intram sau nu noi in Schengen. Insa sigur ca politicienii sunt foarte sensibili la mass-media. Dupa cum stiti, mass-media din Franta ii ataca pe politicieni si ei au gasit solutia: daca nu rezolva cu romii, zic ca rezolva cu Schengen. Eu imi exprim speranta ca sunt oameni politici seriosi, care stiu sa treaca de aceasta parte demagogica si de ipocrizie. Ce tine de Romania s-a facut. E un lucru cunoscut de CE si de toti liderii politici europeni, inclusiv premierul Frantei a spus acest lucru la Bucuresti acum doua luni. Ceea ce se intampla in viata politica a altor tari deja e dincolo de puterea noastra si chiar de puterea lui Budha, cu h", a subliniat premierul.

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, cere demisia "de indata" a lui Victor Ponta si a Guvernului pentru "incapacitatea de a gestiona in mod coerent si corect" interesele tarii privind aderarea la spatiul Schengen, in conditiile in care si Franta, unde sunt la putere socialistii, a spus "nu" Romaniei.

Purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat, joi, pentru postul de radio RMC, ca "nu sunt intrunite conditiile" pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. "Credem ca nu sunt intrunite conditiile (pentru aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen) si nu suntem singurii (care cred acest lucru)", a declarat Najat Vallaud-Belkacem.