Alina Gorghiu a declarat ca o revizuire a Constitutiei in 2016 nu este indicata pentru ca ar fi gandita in termeni electorali si a precizat ca solutia ar fi ca viitorul Parlament sa fie Constituanta si sa faca o noua Lege fundamentala, de la zero, in loc sa-o peticeasca pe cea in vigoare.

"Nu este nevoie de o regandire a Constitutiei, eu as face o Constituanta cu viitorul Parlament legitim votat si as lua-o de la zero cu Constitutia Romaniei. Pur si simplu as face o Constituanta, nu as petici (...) As face un lucru bine facut, cum spune presedintele (Kalus Iohannis –n.r.) si as pune cap la cap totate lucrurile care nu au mers bine, as incerca sa ajustez si sa pun in corelatie deciziile CCR", a declarat, luni, copresedintele PNL Alina Gorghiu, la Digi24., preluat de Mediafax.

Alina Gorghiu a mai spus ca acesta este unul dintre principalele obiective asumate de PNL intr-o viitoare legislatura.

Ea a mai comentat ca nu este momentul pentru modificarea Legii fundamentale, intrucat ar fi tratata in "cheie electorala", dar si pentru ca actualul Parlament si-a pierdut orice legitimitate, motiv pentru care liberalii au si sustinut varianta alegerilor anticipate.

Citeste si:
Lovitura pentru primari: Legea pensiilor speciale, neconstitutionala
Curtea Constitutionala: Legea...
Sursa foto: SHutterstock / Tupungato

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Basescu: Este o prostie suspendarea presedintelui