''Guvernul este preocupat de organizarea votului in diaspora in conditiile in care legile 208 si 288 din 2015 introduc numeroase noutati. Conform acestei noi legislatii, AEP, aflata in coordonarea Parlamentului, capata responsabilitati semnificativ marite fata de alegerile precedente si mi se pare important sa subliniez acest lucru pentru ca responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este impartita intre Guvern si Autoritatea Electorala Permanenta'', a declarat Dacian Ciolos in plenul Camerei Deputatilor, conform Mediafax.

El a mai spus ca Guvernul nu urmareste numai implementarea votului prin corespondenta, ci la organizarea procesului de votare in diaspora in integralitatea sa. De asemenea, Ciolos a precizat ca se lucreaza la pachetul de legislatie secundara, care trebuie adoptat in perioada imediat urmatoare.

''Dorim ca acei cetateni care doresc sa voteze in strainatate sa o poata face intr-un numar cat mai mare'', a mentionat Dacian Ciolos.
Premierul a amintit si de campania de informare privind votul prin corespondenta, dar si de implicarea Postei Romane in acest proces.

''Guvernul este in masura sa puna la dispozitia Parlamentului un plan de masuri mai detaliat privind pregatirea pentru votul prin corespondenta, sa puteti urmari toate etapele pe care ne propunem sa le implementam, conform obligatiilor care revin din legislatia pe care ati adoptat-o'', a incheiat premierul.

Sursa foto: Mediafax Foto