Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti dimineata la Palatul Cotroceni ca, daca se confirma ipoteza unui atentat terorist pe Aeroportul din Bruxelles, acest lucru arata ca "terorismul a ramas in inima Europei".

"Specialistii spun ca este foarte probabil sa fie un atentat terorist. Noi suntem ingroziti si intristati si folosesc acest prilej pentru a exprima intrega compasiune si condoleante celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene, poporului si cred ca, daca se confirma ipoteza unui atentat, arata ca terorismul a rama in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari cu atentie evolutia de la Bruxelles", a spus presedintele, in deschiderea ceremoniei de marcare a Zilei Internationale a Francofoniei.

Doua explozii puternice s-au produs marti dimineata pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei stiri, pompierii belgieni anuntau ca 11 persoane si-au pierdut viata in urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost ranite.

Lazar Comanescu despre explozii: E absoluta nevoie sa ne unim pentru a lupta impotriva acestui flagel

Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a declarat ca este "absoluta nevoie" de o unire a fortelor pentru "terminarea acestui flagel al secolului XXI".

"Este o noua confirmare a faptului ca este absoluta nevoie ca noi toti, cei carora ne sunt scumpe pacea si prosperitatea si propasirea personala sa ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continua sa schimbe vieti nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicata Zilei Internationale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Comanescu a exprimat condoleante si compasiune celor apropiati victimelor.

"Vreau (...) sa spun cat de terifiat sunt afland de ceea ce s-a intamplat acum mai putin de o ora in capitala Europei, la Bruxelles si sa exprim condoleante pentru pierderile de vieti omenesti, compasiune pentru apropiatii celor care si-au pierdut viata", a spus Comanescu.

Doua explozii puternice s-au produs marti dimineata pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei stiri, pompierii belgieni anuntau ca 11 persoane si-au pierdut viata in urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost ranite.

O explozie a avut loc marti dimineata in statia de metrou Maelbeek din Bruxelles, mai multe persoane fiind ranite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri