Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca miercuri va convoca o sedinta a Comitetului Executiv pentru a discuta la rece situatia generata de condamnarea sa si a sustinut ca si-a cerut el insusi demisia siesi dupa aflarea sentintei, dar ca nu poate face rau PSD si tarii.

''Demisia mi-am cerut-o chiar eu mie insumi la aflarea sentintei'', a afirmat Dragnea la Antena 3, preluat de Mediafax.

Invocand ''singuratatea conducatorului'' si faptul ca ar fi avut foarte mult de suferit in plan personal, politic si administrativ ca sef al PSD, el a sustinut ca nu poate face rau partidului si tarii.

''Ca om, dupa atatia ani de frustrare, de nedreptate, sigur ca tentatia e sa te duci sa te retragi si sa iti vezi de viata, cata mai ai. Pe de alta parte, exista si o responsabilitate fata de o organizatie uriasa, solida, care este intr-un plin proces de modernizare acum este si in prag de alegeri. Daca eu vineri as fi anuntat colegii mei ca aici, acum, in sediul partidului imi dau demisia, exact atunci incepea o lupta pentru putere care dura mult timp si avea un efect devastator'', a spus Dragnea.

Liderul PSD a anuntat ca va convoca miercuri o sedinta a Comitetului Executiv ''ca dupa cateva zile in care adrenalina a mai scazut (...) sa facem o analiza la rece''.

Citeste si:
New York Times: Destul! Romanii resping anii de scandal si haos
New York Times: Destul!...

Totodata, Dragnea a subliniat ca o demisie a sa ar fi provocat ''un scandal monstru'' pentru putere in partid care ar fi durat mult timp si ar fi insemnat ca alegerile ar fi fost facute cadou adversarilor, iar Romania nu ar mai fi o zona de stabilitate.

El a aratat ca si-a mai ''pansat din dureri', iar obiectivul sau este sa conduca partidul pentru a castiga alegerile, intrucat demisia sa ar avea ''un efect foarte rau pentru toti colegii, pentru partid si in final pentru tara''.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dragnea a facut plangere penala, pentru ca nu a fost lasat sa voteze