120 de personalitati, organizatii si grupuri civice cer demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, din functia de presedintele al Camerei Deputatilor, in contextul in care acesta a fost condamnat, joi, la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare, pentru instigare la abuz in serviciu, in cazul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman, scrie Ziare.com.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni, semnatarii arata ca "prezenta lui Liviu Dragnea ca inalt demnitar al statului are efecte nocive enorme asupra Romaniei".

"Dupa a doua condamnare a lui Liviu Dragnea; dupa discursul urii pe care el l-a revarsat, cu toata forta partidului pe care-l conduce, asupra societatii; dupa escaladarea tensiunii sociale la un nivel pe care Romania nu l-a mai cunoscut din anii '90 incoace - prezenta lui Liviu Dragnea ca inalt demnitar al statului are efecte nocive enorme asupra Romaniei", se arata in document.

Potrivit sursei citate, Dragnea "saboteaza credibilitatea internationala a Romaniei", "devine, din al treilea om in stat, singurul om din stat", dar si "unica instanta a actului de justitie".

Iata motivele exprimate de semnatari:

"1. Liviu Dragnea saboteaza credibilitatea internationala a Romaniei. Parlamentul este al Romaniei, nu al unui partid. Pentru Romania, faptul ca una dintre camerele Parlamentului este condusa de un recidivist are un efect distrugator. Ramanand la conducerea Parlamentului, Liviu Dragnea saboteaza simultan si institutia Parlamentului - si credibilitatea Romaniei.

2. Liviu Dragnea devine, din al treilea om in stat, singurul om din stat. Parlamentul trebuie sa ramana o institutie functionala si activa a Romaniei, controland decisiv procesul de legiferare. Decizia de a guverna prin OUG, cu scopul (formulat explicit de catre Liviu Dragnea) de a evita dezbaterea parlamentara, are drept efect anularea functiei Parlamentului - si transformarea guvernului intr-o institutie deopotriva executiva si legislativa, aflata sub controlul exclusiv al lui Liviu Dragnea. El devine si autorul legilor, si cel care le pune in practica, si beneficiarul lor direct.

3. Liviu Dragnea devine si unica instanta a actului de justitie. Dupa ce a confiscat integral puterea executiva si cea legislativa, Liviu Dragnea atenteaza si la puterea judecatoreasca. El vrea sa dicteze singur cum se dau sentintele, cand si cum se pun in aplicare, cine trebuie sa se supuna deciziilor judecatoresti si cine nu. Avand sub control direct si personal toate puterile din stat (executiva, legislativa, judecatoreasca), precum si presa, Liviu Dragnea instaureaza o dictatura in interiorul Uniunii Europene", precizeaza semnatarii.

De asemenea, acestia atrag atentia ca destinul european al Romaniei este pus in pericol.

"4. Liviu Dragnea pericliteaza destinul european al Romaniei. Din 1820 si pana azi, ne-am construit avand setul de valori europene drept model si ideal. In aceste doua secole, s-a muncit si s-a murit pentru ca Romania sa fie un stat european. Numai dictaturile au putut incetini sau opri temporar destinul nostru european. Transformand un om in statul insusi, precum si in unica instanta a actului de justitie, Liviu Dragnea construieste un model de dictator care e total incompatibil cu tot ceea ce inseamna Uniunea Europeana", se mai arata in document.

"Nu ne vom pierde credibilitatea internationala; nu vom permite unui singur om sa concentreze, in persoana lui, toate puterile statului; nu vom lasa justitia sa fie confiscata si exercitata de o singura persoana; nu vom accepta periclitarea destinului nostru european. Suntem prea puternic ancorati in constructia europeana si in valorile europene pentru ca acest lucru sa se poata intampla.

Pentru toate aceste atentate impotriva Romaniei, Liviu Dragnea trebuie sa plece", mai precizeaza comunicatul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri