Reuniunea a fost convocata sambata dimineata si este prezidata de catre prim-ministrul Dacian Ciolos.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

In urma acestor relatari, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput o ancheta, iar ministrul Sanatatii a dispus un control la spitale. Miercuri, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca a inceput urmarirea penala in cazul dezinfectantilor produsi de firma Hexi Pharma si folositi in spitale, fiind facute cercetari pentru zadarnicirea combaterii bolilor, falsificarea si substituirea de produse.

Citeste si:

Vineri seara, circa o mie de persoane au protestat pe strazile Bucurestilor fata de situatia din sistemul sanitar. Protestul a inceput la Universitate apoi s-a mutat la Ministerul Sanatatii si s-a incheiat dupa patru ore in fata Guvernului.

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical anunta pe pagina de Facebook un nou protest pentru sambata seara. Presedintele PSD, Liviu Dragnea i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pe tema starii sistemului de sanatate publica, Dragnea apreciind ca ”nu mai avem de-a face cu o problema sociala, situatia degenerand intr-un risc de siguranta nationala.”