Presedintele german Joachim Gauck a subliniat, la Palatul Cotroceni, activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, aratand ca este unul dintre pilonii principali ai procesului de reforma si a adaugat ca Germania doreste consolidarea activitatii acestei institutii, ca a treia putere in stat.

”Noi va urmarim cu mare atentie evolutiile, domnule presedinte. Cu mare placere constat ca sprijiniti aceste reforme, ca o face Guvernul Romaniei si mai ales, in ceea ce priveste combaterea coruptiei, de catre justitie, aveti realizari importante. Justitia este in stare sa ofere solutii, la problemele existente”, a spus presedintele Republicii Federale Germania, informeaza News.ro.

Joachim Gauck a mentionat expres activitatea procurorilor DNA. ”As vrea sa subliniez, in mod deosebit, activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, de la care porneste un semnal indreptat nu numai catre economie, mediul de afaceri, dar si catre politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reforma. Noi calculam ca in societate exista conflicte si dorim sa consolidam activitatea de pilda a DNA-ului, ca a treia putere in stat”, a spus Gauck.

El a afirmat ca Germania este partenerul comercial numarul unu al Romaniei, cu un numar de peste 8000 de companii germane, care activeaza in Romania si incearca sa inregistreze un succes antreprenorial.

”Pentru a beneficia de potentialul existent si pentru a putea oferi cetatenilor Romaniei evolutiile pe care ei le asteapta, pe langa spiritul antreprenorial pe care il putem oferi, avem nevoie insa si de conditii cadru legale viabile”, a apreciat presedintele german.

Acesta a apreciat si angajamentul Romaniei pentru mentinerea si consolidarea proiectului european. ”Pentru noi, Germania, este un semnal foarte important pe care il primim de la statul roman, dar si de la societatea romaneasca, de a fi fideli Europei, mai ales in aceasta perioada dificila. Unii europeni se intreaba care mai este valoarea unitatii europene si Uniunii Europene. Este important sa declaram cu totii ca suntem sustinatori ai Europei”, a mentionat presedintele Republicii Federale Germania.

Presedintele german a aratat ca cele doua state au o experienta comuna atat in privinta dictaturii, cat si a recladirii democratiei si a adaugat ca, in toate aceste procese, au fost parteneri. ”Guvernul federal s-a aliat cu Romania, atunci cand Romania a dorit sa adere la Uniunea Europeana”, a mai afirmat presedintele Germaniei.

Sursa foto: eyal granith / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri