Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sambata, ca va propune Consiliului General ca toate obiectivele de investitii sa beneficieze de finantare, pentru ca santierele, sursa a blocajelor rutiere, sa se finalizeze, iar Politia locala va lua masuri, incepand de saptamana viitoare, pentru a pune capat fenomenului parcagiilor ilegali. Totodata, Firea a spus ca a cerut institutiilor de control sa nu faca abuzuri, scrie News.ro.

"Am adresat o rugaminte speciala tuturor institutiilor de control, sa se poarte cu respect atat cu cetatenii, cat si cu reprezentantii comerciantilor, unde sunt aglomerari urbane, sa nu faca abuzuri, sa nu supraliciteze, sa informeze toti agentii economici care sunt regulile pe care trebuie sa le respecte si apoi, dupa avertisment, sa se treaca la masuri coercitive", a spus Gabriela Firea.

Ea a sustinut ca Politia locala nu va face excese in controale. Pe de alta parte, Firea a anuntat ca toate contractele finantate de primarie vor cuprinde penalitati foarte mari. "Pentru contractele deja in derulare, incepand de saptamana viitoare va exista atat un audit de resurse umane, cat si unul care priveste achizitiile, dar si situatia financiara a Primariei. Voi propune Consiliului General ca toate obiectivele de investitii sa beneficieze de finantare, chiar daca va fi nevoie de rectificare bugetara, tocmai pentru ca santierele din Capitala sa se finalizeze. Acestea sunt o cauza a blocajelor din trafic", a spus Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general al Capitalei a anuntat ca va formula un punct de vedere cu privire la proiectul de hotarare de guvern care va reglementa modul in care pot fi ridicate vehiculele stationate neregulamentar, publicat, vineri seara, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit proiectului, doar administratorul drumului poate pune in aplicare masura ridicarii vehiculelor, propunandu-se stabilirea un set de reguli care sa descurajeze aparitia practicilor abuzive si deturnarea scopului masurii intr-unul comercial.

"Este un proiect al MAI si vom formula un punct de vedere. Impreuna va trebui sa luam cele mai bune solutii", a spus Firea. Cu referire la parcagiii ilgali, Gabriela Firea a aratat ca Politia locala a municipiului si politiile de sector se vor intalni saptamana viitoare pentru a nu mai permite perpetuarea acestui fenomen. "Un fenomen care trebuie sa inceteze. Vom pune punct acestei practici", a adaugat primarul general al Capitalei.

Citeste si:
Citu o acuza pe Firea ca foloseste bugetul Primariei in scop electoral
Ministrul Finantelor, Florin...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea: Ma autodenunt, am folosit bugetul Capitalei pentru oameni