Vicepremierul a afirmat ca sustine, in acest sens, sistemul introdus in ultimii ani in Franta, prin care este inlocuit doar partial personalul care iese din sistermul bugetar, informeaza News.ro.

"Trebuie facut incet., dar fara disponibilizari. Din doi oameni iesiti din sistem, este inlocuit unul", a spus Borc, la Digi 24.

Vicepremierul a precizat, insa, ca masura nu trebuie aplicata in sistemul de invatamant, in sanatate sau in sistemul justitiei, unde exista deficit de personal.

Intrebat daca ar putea fi aprobat un act normativ in acest sens, Borc a raspuns afirmativ. Una dintre marile probleme ale sistemului public este legata de capacitatea redusa de a elimiona functionarii slabi sau incompetenti din sistemul public.

Citeste si:

"Trebuie sa existe un echilibru mai bun intre personalul permanent si personalul contractual, trebuie sa existe un dinamism al profesiei", a explicat vicepremierul.

El a revenit asupra situatiei cu care s-a confruntat in Ministerul Economiei, despre care a vorbit anterior, si anume sabotajul din partea unor functionari.

Intr-un astfel de caz, un functionar din minister a ascuns un proiect de act normativ, iar cand a fost chemat in biroul vicepremierului, ar fi raspuns ca a uitat, pentru ca are foarte mult de lucru, a povestit Costin Borc.

Potrivit ultimelor date disponibile, Romania are aproape 1,2 milioane de bugetari.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock.com