”De ce nu recunoastem? Romania a fost transformata in tara in care ura, agresivitatea, isteria, fanatismul si rautatea au ajuns singurele sentimente care dau directie societatii! Oare ne place? Si daca nu-putem face ceva? 75% din oameni cred ca tara merge intr-o directie gresita, 80%din stiri sunt despre arestari si puscarii, restul despre accidente si dezastre, 90% din subiectele publice sunt despre cum distrugem ceva (nu despre cum sa construim)”, a scris Ponta, pe Facebook, potrivit News.ro.

Fostul premier sustine ca toamna are loc ”festivalul” protestelor, intrebandu-se daca dupa aceste miscari romanilor e mai bine sau mai rau.

”In fiecare toamna are loc <<Festivalul>> protestelor - mereu despre Rusia, politicienii corupti, oameni morti a caror tragedie e tocmai buna de folosit si <<salvarea>> care vine mereu de undeva din afara tarii sau oricum de la cineva care nu are <<relele>> romanilor! ]n 2013 ne-au spus ce contracte economice sa nu facem (...). [n 2014 ne-au spus pe cine sa nu alegem, in 2015 ne-au spus cine sa nu mai guverneze, in 2016 ne spun cine sa fie urmarit penal - si acum cine sa nu mai fie senator (desi a fost ales direct prin votul altor oameni, cam de 10 ori mai multi decat cei care protesteaza) ! Dupa fiecare rand de proteste romanilor le-a fost mai rau decat inainte dar ce conteaza?”, a mai scris Ponta.

Citeste si:

El spune ca astfel cei 3.000 de oameni care protesteaza decid soarta tuturor romanilor.

”Restul de 19.996.900 de oameni se uita uluiti (dar intimidati) cum le decid cei 3100 soarta - si se intreaba daca ei voteaza ce cred ei ca e bine pe 11 Decembrie oare nu o sa fie degeaba? Si nu o sa vina cei 3100 sa protesteze si sa ceara sa NU se respecte votul milioanelor de oameni tacuti? (...) Culmea-poate ca de data asta libertatea si drepturile noastre fundamentale vor fi salvate tocmai de Internet si retelele sociale! Si cu siguranta de curajul nostru de a vota impotriva Sistemului care ne vrea <<calcati pe cap de un bocanc militar>>”, mai scrie Ponta.

Peste 2.500 de persoane au protestat, joi, in fata Senatului, dupa ce solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea pentru moartea politistului Bogdan Gigina a fost respinsa. A doua zi, Gabriel Oprea a demisionat din Senat.