Klaus Iohannis a declarat, sambata, la Sibiu, referitor la actuala situatie politica din Romania, ca numai de asta nu am avut nevoie, adaugand ca a solicitat PSD sa termine cat mai repede aceasta criza. Iohannis a adaugat: "E pacat. Avem deschidere mare in SUA, in Europa. E treaba lor cum o fac. Eu nu dau lectii PSD-ului. E un partid mare. Nu le dau eu lectii despre ce sa faca"

Intrebat, la iesirea din sediul Primariei Sibiu, despre situatia politica actuala, presedintele Klaus Iohannis a raspuns: "Legat de situatia politica actuala, pot sa spun asa: Numai de asta nu am avut nevoie. Si am solicitat PSD-ului, pe toate caile de comunicare, sa termine repede aceasta criza si sa mergem mai departe. E pacat. Avem deschidere in lume", potrivit News.ro.

In acest context, seful statului a amintit despre vizita in SUA, precizand: "Am fost foarte bine primiti. Avem deschidere mare in Europa. Ce ne mai lipseste este un guvern stabil. Sper sa se rezolve repede". Intrebat daca el crede ca va trece motiunea de cenzura a PSD, Iohannis a raspuns: "Este treaba lor cum o fac. Nu stau eu sa dau lectii PSD-ului. Este un partid mare si sper sa isi rezolve problema foarte, foarte repede."

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid si initierea unei motiuni de cenzura. De asemenea, CEx a stabilit si ca orice membru PSD care intra intr-un guvern care nu e sustinut de PSD isi pierde calitatea de membru de partid. Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu urmeaza sa fie citita duminica in plenul Parlamentului si sa fie dezbatuta miercuri.

Citeste si:
Guvernul Grindeanu a fost DEMIS
Motiunea de cenzura a trecut...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Lumea in schimbare aEUR" Romania in contextul geopolitic actual