Ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa, a sustinut ca Pilonul II de pensii, care administreaza active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiintat, banii vor fi returnati contribuabililor, iar acestia vor trebui sa aleaga intre Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. Misa nu considera ca aceasta masura este o nationalizare a pensiilor private, potrivit News.ro.

Ce spunea Liviu Dragnea despre nationalizarea pilonului II de pensii

Discutiile despre disparitia pilonului II de pensii, care au avut loc in luna aprilie, au fost infirmate de Liviu Dragnea. Atunci, fondul de pensii NN si-a anuntat clientii carora le administreaza pensia privata obligatorie ca au existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

Seful PSD, Liviu Dragnea, nega categoric informatia, afirmand ca nu apare in programul de guvernare, si ataca in termeni duri NN, vorbind inclusiv despre comportamente aplicate pentru "tari bananiere".

Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis apoi sanctionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amenda de 750.000 lei si a decis retragerea autorizatiei directorului general Raluca Tintoiu, din cauza mesajului trimis clientilor, legat de nationalizarea fondurilor de pensii private.

CITESTE SI: Guvernul Tudose pregateste noi taxe si impozite: taxa de solidaritate, impozit pe cifra de afaceri in locul celui pe profit

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova