Modificarea legilor justitiei, propuse de Ministrul Justitiei Tudorel Toader, cu acceptul infractorului Liviu Dragnea, intra in linie dreapta. Astfel, termenul pentru amendamente este de 20.11.2017, termenul pentru raport fiind data de 27.11.2017, conform unei surse din Camera Deputatilor.

Modificarile aduse legilor justitiei au fost criticate de aproximativ doua treimi dintre magistratii din Romania, dar si de Comisia Europeana, zeci de ONG-uri, ICCJ, DIICOT, presedintele Romaniei Klaus Iohannis si Ambasade.

Cu toate acestea, se pare ca Parlamentul Romaniei si Guvernul merg mai departe cu modificarea legilor justitiei, amplu criticate.

"Intregul parcurs al propunerilor de modificare a Legilor nr. 303, 304 si 317 adoptate in anul 2004, demonstreaza ca nu a existat transparenta, cooperare si dialog interinstitutional si ca nu au fost respectate dispozitiile legale care reglementeaza mecanismul de elaborare si adoptare a actelor normative, Astfel, potrivit art. 74 alin. 1 din Constitutia Romaniei, initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot", sustine Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri