Premierul Mihai Tudose spune ca nu intelege conceptul de "stat paralel" si ca el isi vede de Guvern si de statul de care trebuie sa se ocupe.

"Nu inteleg conceptul, sincer. (...) Eu imi vad de Guvern. Avem un stat de care trebuie sa ne ocupam, cu niste romani carora trebuie sa le facem viata mai buna”, a declarat Mihai Tudose, intrebat de jurnalisti daca s-a lamurit ce inseamna statul paralel, scrie News.ro.

Partidul Social Democrat a adoptat o rezolutie in care denunta existenta unui asa numit "stat paralel” care "incearca sa preia controlul asupra puterii politice si care reprezinta un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica".

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan apreciaza ca Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al "statului paralel" si ca acesta ar fi "un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice".

"Da, exista statul paralel. Numai ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza, cu destul talent, grija pentru saraci. In Teleorman si, acum, in Romania, saracii devin tot mai saraci in timp ce afacerile lui Valcov si Dragnea prospera. Cum ar fi ca membrii PSD sa decida sa lupte cu adevarat impotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?", a sustine Catalin Ivan.

Citeste si:
Motiune de cenzura "anti-austeritate", pe ordinea de zi a plenului
Motiune de cenzura...

Si Klaus Iohannis s-a referit la conceptul de "stat paralel", spunand ca este o "gluma proasta".

"Este o gluma destul de proasta asta cu statul paralel si sper sa inteleaga si romanii ca de fapt nu exista niciun stat paralel, dar exista cateva persoane care vor sa acapareze toata puterea si care pentru a face acest lucru se victimizeaza si inventeaza astfel de concepte. In Romania nu a existat si nu exista un stat paralel. Este un concept care vine din tari cu sisteme relativ nedemocratice si nu are rost sa facem paralele", a spus Iohannis.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Presedintele PSD anunta o motiune de cenzura impotriva Guvernului