Astfel, PSD + ALDE continua macelarirea justitiei din Romania eliminand eliminarea puterilor in stat si dand puterea unui singur partid politic. La finalul acestor miscari, Romania nu se va mai alinia regulilor UE, deoarece apartenenta la Uniune este conditionata, printre altele, si de independenta justitiei.

Pana acum, lucrurile nu arata DELOC bine – procurorii vor fi la mana politicului (in speta, PSD), rolul presedintelui tarii fiind redus si mai mult, pana la acela al unui notar (va fi necesara doar semnatura sa).

USR si PNL se opun acestor modificari, insa, fiind in minoritate, nu pot decat tergiversa.

In prezent se discuta in comisie aspecte privind numirile de la conducerea DNA, DIICOT si Parchetul General. USR, tinand cont de avertizarile Uniunii Europene, cere sa fie sesizata Comisia de la Venetia. Previzibil, PSD nu vrea sa scape fraiele si se opune vehement, prin Eugen Nicolicea.

Cel mai critic raport MCV:...
Citeste si: Raport MCV: Opt recomandari suplimentare din partea Comisiei

Urmeaza, oare, ca Presedintele Romaniei sa fie exclus si din numirea sefilor DNA, DIICOT si ai Parchetului General? wall-street.ro va va tine la curent.

LATER EDIT: Klaus Iohannis a subliniat, intr-o foarte scurta interventie, ca decizia PSD-ALDE "este o masura nepotrivita si nu va ramane asa".

Duminica sunt anuntate proteste masive in toate orasele din tara, proteste care se opun ciuntirii justitiei.