Pe pagina sa de internet, Comisia de la Venetia a anuntat inregistrarea dosarului cu privire la modificarea legilor Justitiei din Romania. Este vorba atat de solicitarea primita din partea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, cat si de cea formulata de presedintele Klaus Iohannis, scrie Digi24.

Comisia la Venetia arata ca, prin scrisoarea datata 3 mai, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a cerut opinia Comisiei asupra proiectelor de modificare a legii privind Statutul judecatorilor si procurorilor, a legii privind organizarea si functionarea CSM si a legii referitoare la organizarea judiciara din Romania.

Si Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a decis, de asemenea, pe 26 aprilie, sa solicite opinia Comisiei de la Venetia asupra modificarilor la legile justitiei din Romania, la cererea PNL.

Dosarul cu privire la modificarea Legilor Justitiei din Romania a fost inregistrat cu numarul 924/2018 - Romania - Draft Legislation on the Judiciary.

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat pe 26 aprilie solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Venetia privind modificarea legilor justitiei.

Citeste si:
Iohannis: Invit partidele sa semnam un pact pentru Romania europeana
Klaus Iohannis, dupa...

Pe 2 mai, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca retrimite tot pachetul de legi ale justitiei la Curtea Constitutionala si ca sesizeaza Comisia de la Venetia in privinta acestora. Cele trei legi, a spus seful statului, nu sunt in continuare conforme cu Constitutia si cu standardele europene, chiar daca s-au reintors la parlament dupa decizii de neconstitutionalitate date de CCR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Magistratii cer presedintelui sa repare problemele din justitie