Comisia de la Venetia a demontat complet modificarile aduse de PSD-ALDE legilor justitiei si solicita mentinerea rolului presedintelui si al CSM in procesul de numire si revocare al procurorilor sefi, conform concluziilor din documentul oficial.

Comisia de la Venetia solicita autoritatilor de la Bucuresti sa revina asupra modificarilor aduse legilor Justitiei, in special, in ceea ce priveste numirea si revocarea procurorilor sefi ai principalelor parchete – DNA, DIICOT si Parchetul general.

Comisia cere ca in procedura sa fie mentinut rolul presedintelui Romaniei si al CSM pentru a echilibra influenta ministrului justitiei.

Comisia a trecut de asemenea in revista multiplele proteste care au cuprins Romania de cand PSD a castigat alegerile din 2016, inclusiv cele ale magistratilor.

Totodata Comisia cere si reconsiderarea schemei de pensionare a magistratilor,
dar si abrogarea restrictiei impuse procurorilor si judecatorilor in ceea ce priveste libertatea de exprimare.

Conform judecatorului Cristi Danilet, "CCR si Parlamentul sunt obligate sa refaca legile justitiei conform celor statuate de Comisia de la Venetia. Iar asta nu e negociabil"!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri