7 Decembrie 2017

Tragi-comedia de pe scena politica. Top declaratii stupide ale celor care conduc tara



Ieri a fost o zi trista. Am asistat, cu totii, la un circ de-a dreptul penibil in Parlament - Serban Nicolae a jignit o colega. Acest incident, care a facut inconjurul internetului, nu a facut decat sa ne reaminteasca de faptul ca nu este o exceptie. Gafele, jignirile, declaratiile de-a dreptul stupide facute de politicienii care conduc tara par sa fie desprinse dintr-o comedie...tragica. "Cum dom'le, nu s-a scumpit benzina, sa fim seriosi! Eu nu merg cu masina, nu am de unde sa stiu...oricum, Soros este de vina. Si statul paralel!" Anul 2017 a reprezentat unul extrem de prolific in ceea ce priveste declaratiile care sfideaza atat bunul simt cat si inteligenta romanilor. Si toate, vin de la partidele care "nu gresesc niciodata" - PSD+ALDE, partide care au reusit in timp record sa ingroape economia tarii si sa o distanteze de valorile vestice. Sa ne "relaxam", pe final de an, cu cele mai stupide declaratii ale lor.

Serban Nicolae jigneste ambasadori si parlamentari

Senatorul PSD Serban Nicolae l-a numit pe Hans Klemm, ambasadorul SUA, un “functionar complet nociv”.

Referindu-se la mesajul Departamentului de Stat al SUA, Serban Nicolae, deputat PSD, a spus: „E profund ofensator si incalca orice uzanta. Acele cuvinte sunt cuvintele acestui functionar complet nociv cum este Klemm. Textele pe care le vedeti in comunicat sunt spuse de Klemm si atunci avem explicatia despre cine si cum a transmis anuntul”, a declarat Serban Nicolae, la Antena 3.

Iesirea sa nu a fost o exceptie, pentru ca la scurt timo, deputatul a jignit o colega din parlament. Serban Nicolae a injurat-o pe o deputata USR – “penala este mama care v-a facut!”, a spus acesta, catre deputata Cosette Chichirau.

Dialogul intre Chichirau si Nicolae a fost unul ca de la deputat la sofer.

Deputata USR i-a transmis deputatului PSD ca se afla acolo pentru a proteja justitia si nu i se pare normal ce se intampla, fiind un lucru grav.

Deputatul PSD raspunde: “Nu va e rusine sa fiti asistata sociala! Nu ranjiti fasolea la mine, mai bine spalati-va pe dinti, aveti mancare de deputat! Nu mai bine gasiti un coleg alfabetizat, care a terminat clasa a II-a, sa faca o plangere penala? Nu mai radeti, e o imagine dezolanta”.

La randul ei, deputata USR i-a spus ca este un “sofer la grupul infractional organizat PSD”. Serban Nicolae, in replica, spune ca acelea sunt doar poze si ca nu a fost sofer. “Si eu am poze cu tine facand sex anal!”.


Ministrul Educatiei: Daca am guverna 6 ani, invatamantul ar fi de 10!

“Calificativul pe care l-as da invatamantului romanesc e undeva in jur de 7. La finalul mandatului meu sper sa fie undeva in jurul notei 8. Daca ne ajuta Dumnezeu sa guvernam sase ani de acum incolo, poate fi 10. Cred ca principalul punct slab, cel putin in ultimii sase ani, este legat de viteza cu care s-au schimbat ministrii Educatiei in Romania. Pe analiza europeana, in Romania, in ultimii sapte ani, durata medie a mandatului unui ministru a fost de sase luni. Eu cred ca de aici trebuie sa incepem, sa avem stabilitate la nivel de minister'', a spus Liviu Pop, Ministrul Educatiei.

Romania este tara unde scolile cad, la propriu, pe elevi si profesori, tara unde manualele scolare nu ies aproape niciodata la timp si tara cu 50+ manuale de sport, complet inutile, scoase de sub "magica bagheta" a incompetentului ministru. De asemenea, Romania este prima tara din UE ca rata de abandon scolar.


Tariceanu: Eu nu am credite, slava Domnului!

In contextul in care a crescut dobanda la creditele in lei, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca el nu are datorii la la banci, dar ca empatizeaza cu cei care au credite.

"Eu nu am credite, slava Domnului! Dar n-am dormit multe nopti pentru ca mi-am pus proprietatile gaj. Sunt empatic cu cei care au credite", a spus Tariceanu.


Olguta Vasilescu, epicentrul gandirii PSD

Bine, poate nu este chiar epicentrul, acela regasindu-se in condamnatul si cercetatul penal Liviu Dragnea, insa, asa cum "da bine in partid", nici Ministrul Muncii nu ar putea sa isi asume vreo vina.

Aceasta spune ca multinationalele sunt vinovate de ratele ridicate ale somajului din nord-estul si sudul Romaniei, intrucat acestea “si-au facut fabrici in zona de vest a tarii, mai aproape de infrastructura rutiera a Uniunii Europene”.

Acest lucru a facut sa creasca somajul din Moldova si sudul tarii, a afirmat Olguta Vasilescu.

Cu alte cuvinte, in loc sa dea vina pe lipsa aproape completa de infrastructura din zonele mentionate de ea, “pastorite” in mod traditional de PSD, “da vina” pe logica economica a multinationalelor care, nu-i asa, “indraznesc” sa isi deschisa companii si fabrici unde au deschidere rapida catre autostrazi si Uniune.


Ministrul Energiei: Eu nu alimentez masina, nu stiu pretul carburantilor

In septembrie, un alt ministru "de top" al Guvernului PSD-ALDE, Toma Petcu, Energie, a subliniat ca nu cunoaste daca pretul carburantilor s-a majorat in ultima vreme, intrucat nu este sofer si nu alimenteaza la pompa.

Guvernul a decis majorarea accizei la carburanti in mai multe trepte, facandu-se apoi ca nu au nicio vina in cresterea combustibilului.


Mihai Tudose...da vina pe uragane

Daca Ministrul Energiei s-a spalat pe maini de scumpirea carburantilor, spunand ca el nu conduce, deci nu cunoaste, Mihai Tudose vine cu o alta explicatie - uraganele sunt de vina ca s-a scumpit benzina.

"Cred ca ati aflat ca au fost niste uragane si ca a crescut pretul barilului pe plan mondial, a crescut pretul la energie in toata lumea, ba chiar in Romania, mai putin", a declarat, senin, premierul Mihai Tudose. El a ignorat COMPLET faptul ca Guvernul a marit acciza la benzina, acesta fiind de fapt motivul cresterii accelerate a pretului la combustibil si, deci, si ale preturilor la raft.


Pop, Ministrul Educatiei, nu stie matematica elementara

Liviu Pop este, fara doar si poate, cel mai controversat ministru al educatiei dupa ce a interzis, sub amenintare penala, TOATE manualele alternative din scoli, inclusiv unele cu traditie de zeci sau de peste 100 de ani - Gazeta Matematica, de exemplu.

Din pacate, pe langa decizii cel putin indoielnice sau unele chiar potential nocive pentru invatamant (vezi cele 50+ manuale de sport), ministrul Pop are mari probleme si cu lucruri elementare - precum exprimarea corecta sau matematica de clasa a II-a.

„Rolul elevilor este unul foarte important. Voi sunteti, si cand spun voi ma refer la invatamantul liceal, voi trebuie sa fiti promotorii acestei reforme. Va place cum arata scoala, cand ati intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci ati intrat in clasa I", a spus Liviu Pop.

In mintea sa, elevii au intrat in clasa I imediat ce s-au nascut. Sau chiar INAINTE de a se naste. Dar asta nu conteaza, avem manuale de yachting si de sanius.


Ministrul Educatiei: Scoala e gratuita pentru copil, parintele fiind cel care plateste

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca in Romania gratuitatea educatiei este stabilita prin Constitutie, iar copilul nu plateste nimic, parintele si statul fiind cei care platesc.

"Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic”, a declarat ministrul Educatiei.


Petre Daea: Nu inteleg de ce s-au scumpit produsele

Acelasi ministru al agriculturii, Petre Daea, nu intelege absolut deloc (sau se preface ca nu intelege) cum functioneaza economia de piata, probabil lipsind in liceu la orele de economie.

Astfel, in noiembrie, el a declarat, senin, ca nu poate micsora pretul la alimente si ca nu intelege scumpirea lor, precizand spre exemplu ca, desi producatorii au ieftinit carnea de porc, aceasta s-a scumpit pe piata.

Ca sa inteleaga de ce s-au scumpit ouale, carnea si alte alimente, ministrul Daea asteapta o explicati de la Consiliul Concurentei.

"La carne de porc, pretul la producatorul de carne a scazut, iar pe piata a crescut. Sunt lucruri care uneori nu le poti explica. Si atunci, de aceea, am solicitat interventia Consiliului Concurentei, in asa fel ca dumnealor sa ne spuna despre ce este vorba si impreuna sa putem prezenta populatiei informatii clare, exacte. Noi nu avem instrumente sa intervenim pe piata, nu avem o legislatie care sa ne permita sa stabilim un anume pret pe piata. Nu am nicio masura ca eu sa intervin ca Minister al Agriculturii si am spus ca astept explicatii de la Consiliul Concurentei si Consiliul Concurentei poate sa analizeze si are si legislatie in domeniu", a afirmat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Daea, scumpirea alimentelor nu s-a facut obiectiv.


Mihai Tudose: S-a constatat ca randamentul de la Pilonul I este mult mai mare decat cel de la Pilonul II

Discutiile cu privire la Pilonul II de pensii, intinse pe aproape jumatate de an, au scos in evindenta necunoasterea crasa a principiilor investitionale de catre cei care decid soarta acestui sistem. Dintre toate declaratiile pe aceasta tema se remarca, insa, detasat, cea a premierului Mihai Tudose, potrivit caruia randamentul la Pilonul I de pensii este mai mare decat cel obtinut la Pilonul II. Mai mult, statul este un mai bun administrator decat fondurile private de pensii.

"S-a constatat ca randamentul de la Pilonul I, care are ca reper salariul mediu, este mult mai mare decat randamentul de la Pilonul II. Si din aceasta cauza am solicitat - a fost si o decizie politica - Ministerului de Finante ca impreuna cu cei de la sistemul de pensii sa faca o analiza sa vada daca nu cumva este oportun, acum cand cresterea economica este foarte mare, sumele care se varsa la pilonul I sa fie un pic mai mari decat cele care se varsa la pilonul II. Discutiile sunt avansate. Fiind o contributie varsata intr-o zona cu randament mai mare, fondurile vor creste. Adica, pe romaneste, e o modalitate de a creste pensia la viitor”, a explicat Tudose.

In concluzie, premierul a ajuns la concluzia ca statul este un adminsirtator mai bun decat fondurile private de pensii.

“Din aceasta distribuire aproape egala astazi sa creasca un pic sumele pentru pilonul I. Se pare ca da - statul este un mai bun administrator”, a punctat Tudose.


Gabriela Firea: O sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a gasit vinovatul pentru traficul infernal din Bucuresti: timbrul de mediu, care a decis sa nu mai fie valabil de la 1 februarie 2017. Asa ca primarul a anuntat ca ii va intreba pe bucuresteni daca vor o alta taxa, care sa inlocuiasca timbrul de mediu. Care credeti ca va fi raspunsul?

"O sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu. Daca ei sunt de acord, o vom introduce, pentru ca vom ajunge ca in Bucuresti sa nu mai putem circula. Fara taxa de mediu au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala. Nu avem cum sa continuam asa", a declarat primarul Gabriela Firea.

Aceasta a uitat, sau a omis sa aminteasca faptul ca timbrul de mediu a a fost eliminat printr-o lege initiata si sustinuta de seful PSD, Liviu Dragnea. Legea prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, a fost votata in Parlament pe 25 octombrie 2016 si a intrat in vigoare la 1 februarie 2017. Imediat, importurile de masini second hand au explodat.


Mihai Tudose refuza sa isi puna salariul pe card

Premierul Mihai Tudose a marturist, in vara, ca refuza sa primeasca salariul pe card, deoarece nu vrea sa achite comisioanele impuse pentru tranzactii.

"(...) Am refuzat sa imi pun leafa pe card ca sa nu trebuiasca sa ii dau bancii aleia doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa ii dau, consider ca nu merita", a spus Tudose.

Premierul a povestit o "experienta" pe care a avut-o cu sistemul bancar. "Am avut un cont in banca, cu o suma minora in valuta, era vorba de 500 de dolari, si dupa vreo doi ani m-a sunat banca sa imi spuna ca nu numai ca nu mai am banii, trebuie sa mai dau eu 50 de dolari, ca, de fapt, comisionul (...) a mancat fondul. (...) Iertati-ma: 'Terente era copil pe langa voi, chiar era baiat bun'. Dar atunci asta a fost pozitia mea ca persoana fizica", a spus Tudose.


Olguta Vasilescu trateaza bugetul asigurarilor sociale ca pe propriul buzunar

Intr-o tara in care, pe termen lung, cea mai mare amenintare este reprezentata de depopulare si imbatranirea populatiei ramasa in tara, iar prioritatea nationala ar trebui sa fie politicile de stimulare a natalitatii “de calitate”, ministrul Muncii trateaza cu dispret femeile care decid sa renunte, temporar, la cariera pentru a avea copii. In disputa permanenta a indemnizatiilor de crestere a copilului, in care populistii sustin ca acestea ar trebui sa fie egale indiferent de cat a contribuit fiecare femeie la bugetul asigurarilor sociale, Olguta Vasilescu a avut o revelatie: puteam sa nu mai dam deloc!

”Nimeni din Romania nu contribuie vreodata pentru indemnizatia de crestere a copilului. Este o forma a statului de a ajuta familiile sa-si creasca acesti copii in perioada in care nu lucreaza. Deci nu avem ce sa vorbim de principiul contributivitatii, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeana. Puteam sa-l facem si mai jos. Puteam sa facem ca in tari foarte dezvoltate din UE, sa nu mai dam deloc sau sa dam 100 de euro. Dar am plafonat la 1.800 de euro. Din punctul nostru de vedere este indestulator pentru Romania, atat timp cat aceasta suma se da si in Germania si este maximum din UE. Nicaieri in lume nu exista posibilitatea ca sa te intinzi cu aceasta suma in functie de venituri”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in comisia de specialitate din Senat.


Greseli gramaticale marca Ministrul Educatiei

Pe langa decizii stupide cu duiumul, care nu fac decat sa distruga educatia romaneasca, ministrul Liviu Pop da dovada si de o cunoastere cel putin deficitara a limbii romane. Astfel, el a scris pe Facebook:

"Trebuie remarcat ca numarul somerilor a scazut constant, in fiecare luna de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinta sanatoasa si de durata, care s-a mai manifestat in nicio guvernare precedenta" - paragraful cu prima greseala.

"Este evident ca politica actualei guvernari, de marire a salariului minim si a salariilor bugetarilor, vor determina si o marire a salariilor din domeniul privat".

Ce asteptari sa avem cu astfel de ministri?


Tariceanu, politicianul care nu vede realitatea: N-am vazut nicio scumpire la carburant

La doar cateva zile de la ultima scumpire a carburantilor, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat senin ca pretul benzinei si motorinei nu a crescut.

"Eu nu am vazut nicio scumpire la carburant. Stiu ca au existat niste majorari de preturi. Sunt niste diferente de preturi foarte mari care pot sa mearga pana la 10%. Pretul petrolului, daca o sa creasca, o sa mai fie majorari de preturi previzibile. E o economie de piata“, a declarat Tariceanu.


Varujan Vosganian, dezvaluiri explozive despre oul de la gaina din curte: in drumul sau spre tigaie,nu produce niciun ban

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, disparut din atentia publicului de cand cu “mirul” colegei de parlament, a revenit, recent, in forta pe scena financiara cu dezvaluiri referitoare la vinovatul de golurile din bugetul de stat: oul de sub gaina, care ajunge in tigaie inainte de a plati TVA!

Intr-o postare pe Facebook, Vosganian reclama autoconsumul romanilor, fenomen ce, in opinia lui, costa in fiecare an venituri bugetare de „multe miliarde de lei”.

“Fiecare ou mancat de la gaina din curte „vaduveste” bugetul de cincizeci de bani ! Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu. Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie. Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. (…) In schimb, oul din cotet, in drumul sau spre tigaie, nu produce niciun ban. Faptul ca avem o atat de puternica inclinatie spre autoconsum, si nu doar in ce priveste alimentele, ne costa in fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”, a scris Vosganian.


Petre Daea: Vaca e un miracol extraordinar

Petre Daea este, poate, unul dintre cei mai "paraleli cu realitatea si adevarurile economice" ministru al actualului guvern. Si celui anterior, daramat chiar de propriul partid pentru ca a refuzat sa mai raspunda comenzilor lui Dragnea.

Dupa ce a laudat in mod special oaia, ministrul Agriculturii a adus si un omagiu vacii romanesti. Aflat la Ialomita, pentru a celebra „Ziua porumbului” la mijlocul lunii septembrie, Petre Daea a spus ca „vaca e un miracol extraordinar, care transforma furajul in lapte”.

"In camp, vezi porumbul cum se recolteaza, cu tehnica noua, si cum e adus in zootehnie si transformat acel furaj in lapte, datorita acestui miracol extraordinar! Un miracol care transforma, acest animal, care transforma furajul in lapte”, a spus Petre Daea. Intrebat daca nu cumva apreciaza acum mai mult oaia decat vaca, ministrul a raspuns: „Imi plac tot atat de mult si dau atentie celor doua specii in mod egal.”


Ionut Misa: Nu ma uit la preturi la pompa, circul cu sofer!

Ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, responsabil, printre altele, cu politica fiscala (care, pentru necunoscatori se ocupa cu sistemul de taxe si impozite, inclusiv acciza la carburanti) este autorul unei declaratii fabuloase cu privire la impactul majorarii accizei la carburanti in preturile la pompa.

“Nu ma uit la preturile de la pompa, in marea majoritate a timpului circul cu soferul. Nu studiez. Obiectivul ministerului de Finante si al meu ca ministru de Finante este sa urmaresc politicile fiscale, nu sa urmaresc preturile de la pompa. Daca as face aceasta activitate, credeti-ma ca as consuma timp”, a declarat Ionut Misa intrebat daca a vazut preturile carburantilor de la pompa.

Acesta adaugat ca preturile fluctueaza, scad, cresc, iar scad si ca nu trebuie sa ne uitam la cresterile pe termen scurt.

Declaratia este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in momentul aprobarii cresterii accizei in Guvern, ministrul Finantelor a prezentat impactul direct al accizei suplimentare in pret, respectiv

“Inteleg din media ca pretul ar fi crescut intr-o masura mult mai mica decat cresterea de 0,16% operat in prima etapa”, a mai spus Misa.

Pe aceeasi tema, Ionut Misa a continuat cu declaratiile "memorabile". El a mentionat ca acciza pentru carburanti a fost majorata pentru a se corecta o anomalie. "Am scazut acciza, vanzarile au crescut, dar companiile petroliere nu platesc mai mult impozit pe profit". Si, in loc sa controleze companiile pentru a vedea de ce nu platesc impozit pe profit, sau sa asigure o colectare mai buna a accizelor la buget, statul a decis sa taxeze...pe cine?


Pop, definitia fictivului "stat paralel"

Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a declarat recent, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca "statul paralel" este format din "acei oameni care cheama la audieri anumiti angajati ai ministerului si incearca sa afle de la ei informatii despre alti oameni ai ministerului".

Statul paralel este o alta plasmuire folosita de PSD-ALDE pentru a isi scuza incompetenta si a incerca sa scape de multiplele dosare penale. Sistemul a fost folosit cu succes de Erdogan in Turcia, acesta dand de asemenea, vina, pe "statul paralel" pentru anumite decizii extrem de controversate.


Carmen Dan, ministrul pronume

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost intrebata recent daca a fost identificat soferul autocarului Jandarmeriei filmat in timp ce depasea o coloana de masini mergand cu viteza pe linia de tramvai.

Ea a raspuns jurnalistilor ironic, cu o alta intrebare: "Vreti sa va dau numele si PRONUMELE soferului?...".

Ulterior, Carmen Dan a postat un mesaj pe contul sau de Facebook, in care spune ca NU-si cere scuze pentru greseala, pentru ca "a parasit-o calmul".




Citeste si