Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, este, probabil, cel mai prost manager pe care l-a avut Bucurestiul in ultimii 20 de ani, aruncand in 11 luni ale anului trecut nu mai putin de 150 de MILIOANE de euro pe spectacole si recreere. Mai mult, achizitiile directe facuta de PMB prin Creart pentru organizare de evenimente s-au ridicat la 18 milioane de lei.

Trei firme au castigat mai bine de 75% dintre contracte, valoric vorbind.

Primaria Capitalei a dat anul trecut, in 11 luni, 403,8 milioane de lei pentru distractia bucurestenilor, sperand astfel ca acestia sa nu observe mizeria si poluarea in care se scalda Bucurestiul. “Culturalizarea si recreerea” acestora au “supt” de asemenea alte 160 de milioane de lei (34 mil. euro).

Conform datelor Transparenta-bugetara.gov.ro mai arata ca si sub sectiunea “Alte servicii culturale” primarul Bucurestiului a virat alte 128,6 mil. lei (28 mil. euro). Per total, Gabriela Firea a aruncat circa 150 de milioane de euro pe activitati inutile in conditiile in care infrastructura este dezastruoasa, rata analfabetismului functional este cea mai mare din UE si Capitala este cea mai poluata din Uniune.

Din pacate, Gabriela Firea, similar cu alti “baroni” din PSD, nu pune deloc pret pe educatie. Invatamantului i-au fost alocati doar 19 mil. de euro, in timp ce pentru spitalele generale, Primaria a alocat circa 180 de milioane de euro, cea mai mare parte din bani ducandu-se catre salarii.

Citeste si:
Primaria Cluj investeste 20% din impozitele locale in dotarea scolilor
Primaria Cluj-Napoca...

Pentru transportul in comun Gabriela Firea a cheltuit 531,8 milioane de lei, FARA sa reuseasca sa isi tina promisiunea facuta in campanie, si anume modernizarea autovehiculelor si cumpararea de vehicule noi. Pentru energie termina, Firea a dat 379,3 milioane de lei.

In ceea ce priveste modernizarea strazilor, suma a fost mica – 250,6 milioane de lei.

Anul 2018, din pacate, nu se anunta a fi unul mai bun. Cel mai probabil edilul Bucurestiului va gasi de cuviinta sa pompeze si mai multi bani in spectacole si activitati “culturale”, avand in vedere centenarul Marii Uniri.

Citeste si:
FOTO Cine a dat terenul pentru primul spital pediatric de oncologie
DOCUMENT. Terenul pentru...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Primaria Bucuresti a inceput lucrarile la noi piste de biciclete