Miscarea civica Initiativa Romania ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa desemneze un alt candidat fata de propunerea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru si reaminteste ca sambata vor avea loc proteste in Piata Universitatii din Bucuresti.

"Solicitam Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis sa desemneze un alt candidat decat propunerea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de Prim-ministru al Guvernului Romaniei si doar sub rezerva asumarii publice de catre acesta a respectarii depline a principiilor democratice si ale statului de drept", se arata in postarea publicata de Initiativa Romania pe Facebook.

"Cerem tuturor partidelor politice si actorilor civici, care cred si actioneaza efectiv in sensul continuarii drumului democratic european si euroatlantic, al respectarii statului de drept si al consolidarii independentei justitiei si a luptei impotriva coruptiei, sa discute si sa colaboreze pentru identificarea unei solutii programatice si politice coerente la fundatura democratica si economica in care ne-a adus un an de pseudoguvernare PSD-ALDE", se mai arata in postare.

Initiativa Romania sustine ca sambata, 20 ianuarie, de la ora 18.00, vor avea loc proteste in Piata Universitatii din Bucuresti si oriunde in tara, pentru a cere autoritatilor competente (Guvern, CCR si Presedintia Romaniei) sa ceara un punct de vedere Comisiei de la Venetia in legatura cu modificarile adoptate de Parlament la legile Justitiei inainte de o decizie a Curtii Constitutionale in legatura cu acestea si de o eventuala reexaminare a acestora in Parlamentul Romaniei. De asemenea, membrii miscarii civice vor solicita respingerea in Parlament a tuturor propunerilor actuale de modificare a legislatiei penale, care urmaresc slabirea luptei anticoruptie, reducerea pedepselor sau dezincriminarea unor infractiuni.

Printre semnatarii mesajului se numara: Actiunea Civica Galati, Alba Iulia Civica, CIVICA Iasi, Coruptia Ucide, Diaspora Franta solidara cu Romania, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Oradea Civica, #REZISTENTA, #Rezist Milano, #Rezistam si la Paris, Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti, si VeDem Just - Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie.

Citeste si:
38 de candidati cu probleme de integritate vor in Parlamentul European
Initiativa Romania: 38 de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
PSD: Vom corecta in Parlament ordonanta de amanare a ratelor
Setari Cookie-uri