Uniunea Salvati Romania condamna refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului sef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciuca.

USR face un apel urgent catre Secretariatul General al Camerei Deputatilor si conducerea Monitorului Oficial sa respecte legea si sa publice actul normativ emis de presedintele Klaus Iohannis, se arata intr-un comunicat de presa, potrivit Agerpres.

"Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei romane inclusiv prin blocarea actelor semnate de seful statului este de o gravitate extrema. O incercare de destabilizare, o tradare brutala a intereselor statului roman, cu consecinte penale grave pentru cei care stau in spatele acestor manevre. PSD trebuie sa inteleaga ca armata este a Romaniei nu a PSD-ALDE iar conducatorul suprem al armatei este Presedintele Romaniei. Armata Romaniei face parte din NATO si este aliniata la doctrina de aparare a coalitiei. Seful PSD nu o va putea destabiliza oricare ii sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconstienta pozitia tarii noastre", transmite presedintele USR, Dan Barna.

USR subliniaza ca destabilizarea conducerii Armatei Romaniei este un atentat la siguranta statului. Responsabilitatea juridica directa pentru acest blocaj grav si ilegal sta pe umerii conducerii Monitorului Oficial. Daca situatia de blocaj va continua, USR va lua toate masurile necesare pentru a se asigura ca responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntati cu rigorile legii.

Ordinul lui Liviu Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz in serviciu, seful Camerei Deputatilor trebuie sa inceteze sa blocheze activitatea institutiilor statului in fruntea carora se afla. De asemenea, initiativa civica Fara Penali in functii publice este blocata tot la ordinul sau sub pretextul ca angajatii Secretariatul General nu a avut timp sa copieze dosarele cu semnaturi.

Intelegem astazi mai bine incercarea de modificare a definitiei abuzului in serviciu din Codul Penal, care a fost declarata neconstitutionala de CCR in urma contestatiei USR. Liviu Dragnea nu doar ca vrea sa scape de dosarele penale, dar vrea sa-si subordoneze statul, abuzand de functia pe care o detine, in deplina impunitate.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri