”Aceasa propunere nu respecta rigorile legii. CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apararii, o situatie foarte neplacuta, care arata odata in plus, daca ar fi fost nevoie, ca PSD nu este capabil sa gestioneze problemele mari ale tarii. In situatia in care am ajuns, practic nu exista o propunere valabila pentru persoana care va prelua functia de sef al Statului Major al Armatei. Deci nu exista o propunere pentru seful Armatei. Mandatul generalului Nicolae Ciuca se termina pe 31 decembrie. Romania nu poate sa ramana fara sef al Armatei. Aceasta situatie generata de incompetenta PSD trebuie rezolvata. Dupa sedinta CSAT am rezolvat-o. Am luat decizia, am semnat si trimis spre publicare decretul prin care se prelungeste mandatul de sef al armatei pentru generalul Ciuca. Generalul Ciuca, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase si bine ar fi fost ca aceasta sa-ti gaseasca rezolvarea. Armata Romaniei trebuie sa stie cine o conduce si cum o conduce”, a declarat Klaus Iohannis la finalul sedintei CSAT.

Potrivit sursei citate, Dumitru Scarlat este seful reprezentantei Romaniei la NATO si UE. Si a doua proupunere, seful statului major al fortelor terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifaleanu, ar fi fost respinsa de seful statului.

Aceste propuneri au fost facute in contextul in care ministrul apararii, Gabriel Les, a anuntat ca nu mai doreste prelungirea mandatului actualului sef al statului major al armatei, Nicolae Ciuca. Mandatul acestuia expira la data de 31 decembrie.

Iohannis respinge din nou...
Citeste si: Iohannis respinge iar propunerile pentru Dezvoltare si Transporturi

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Micsik