Ministrul Justitiei, o interventie in care a anuntat viitoarea interventie din Parlament

Asteptata cu interes de presa si opinia publica, prima interventie a ministrului justitiei, Tudorel Toader, in contextul scandalului in care este implicata Directia Nationala Anticoruptie, a fost dezamagitoare. Dupa o introducere in care a povestit ce a facut in vizita oficiala la Tokio, acesta a spus ca va prezenta evaluarea DNA saptamana viitoare, in parlament. Ministrul nu a raspuns intrebarilor presei.

„Inainte de a accepta demnitatea de ministru, am primit, de la liderii coalitiei de guvernare, garantii de neimplicare a factorului politic in activitatea ministerului, garantii care s-au respectat si se respecta. Potrivit legii, voi prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, DIICOT, DNA”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei a inceput informarea de presa cu explicatii despre vizita sa la Tokyo, unde a fost pe cheltuiala Bancii Mondiale si a discutat despre cartierul pentru Justitie, ce urmeaza sa fie finantat de BM.

„In centrul Bucurestiului vor fi construite sediile CSM, Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerului Public, Institutului Magistraturii, Inspectiei Judiciare, tuturor instantelor si parchetelor din Capitala. Astfel, se rezolva problema deficitului de spatii si a spatiilor necorespunzatoare”.
Tudorel Toader a revenit mai devreme decat prevedea programul initial, la solicitarea premierului Viorica Dancila.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei îndeamnă procurorii să le ia banii infractorilor
Ministrul Justiţiei îndeamnă...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri