Printre acuzatiile aduse de PNL se numara cele de inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte. Intentia anuntata de Liviu Dragnea, apoi si de Guvern, privind mutarea ambasadei romane la Ierusalim a declansat un scandal major la Bucuresti, in conditiile in care Executivul nu a avut consultari cu Presedintia, iar memorandumul redactat de MAE in acest sens a ramas secret.

S-a creat impresia ca politica externa a Romaniei tinde sa fie una incoerenta

Mai mult, pe acest fond, s-a creat impresia, deopotriva in spatiul public si pe canalele diplomatice, ca politica externa a Romaniei tinde sa fie una incoerenta. De altfel, Bucurestiul, prin Ministerul de Externe a blocat recent o initiativa comuna a UE pe dosarul "Ierusalim", facand inca o data nota discordanta fata de majoritatea statelor membre UE, prin participarea unui diplomat roman la receptia data de MAE israelian cu ocazia inaugurarii Ambasadei SUA de la Ierusalim.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut in mai multe randuri demisia premierului Viorica Dancila, acuzand-o ca nu face fata functiei si reprosandu-i opacitatea unor decizii ale Guvernului pe care il conduce, in materie de politica externa si nu numai. In aprilie, Klaus Iohnnis a declarat ca retrage increderea Guvernului si a solicitat demisia premierului Viorica Dancila, dupa ce prim-ministrul l-a anuntat pe presedinte ca nu va merge la intalnirea de la Cotroceni, stabilita in urma cu doua zile.

Premierul poate fi suspendat din functie daca pe numele sau a fost inceputa urmarirea penala pentru fapte comise in timpul exercitarii mandatului sau atunci cand este trimis in judecata, tot pentru actiuni intreprinse in timpul mandatului.

Liberalii ii cer lui Victor...
Citeste si: Ciorbea, solicitat sa atace la CCR ordonanta care introduce noi taxe