Liberalii au depus la Parchetul General o plangere penala pe numele premierului Viorica Dancila, in contextul deciziilor luate de aceasta cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Digi24.

Printre acuzatiile aduse de PNL se numara cele de inalta tradare, uzurparea functiei publice, divulgare de informatii nepublice si prezentarea cu rea-credinta de date inexacte. Intentia anuntata de Liviu Dragnea, apoi si de Guvern, privind mutarea ambasadei romane la Ierusalim a declansat un scandal major la Bucuresti, in conditiile in care Executivul nu a avut consultari cu Presedintia, iar memorandumul redactat de MAE in acest sens a ramas secret.

S-a creat impresia ca politica externa a Romaniei tinde sa fie una incoerenta

Mai mult, pe acest fond, s-a creat impresia, deopotriva in spatiul public si pe canalele diplomatice, ca politica externa a Romaniei tinde sa fie una incoerenta. De altfel, Bucurestiul, prin Ministerul de Externe a blocat recent o initiativa comuna a UE pe dosarul "Ierusalim", facand inca o data nota discordanta fata de majoritatea statelor membre UE, prin participarea unui diplomat roman la receptia data de MAE israelian cu ocazia inaugurarii Ambasadei SUA de la Ierusalim.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut in mai multe randuri demisia premierului Viorica Dancila, acuzand-o ca nu face fata functiei si reprosandu-i opacitatea unor decizii ale Guvernului pe care il conduce, in materie de politica externa si nu numai. In aprilie, Klaus Iohnnis a declarat ca retrage increderea Guvernului si a solicitat demisia premierului Viorica Dancila, dupa ce prim-ministrul l-a anuntat pe presedinte ca nu va merge la intalnirea de la Cotroceni, stabilita in urma cu doua zile.

Premierul poate fi suspendat din functie daca pe numele sau a fost inceputa urmarirea penala pentru fapte comise in timpul exercitarii mandatului sau atunci cand este trimis in judecata, tot pentru actiuni intreprinse in timpul mandatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri