PSD se reuneste, luni, in sedinta Biroului Permanent National (BPN), unde ar urma sa fie luata in discutie si varianta organizarii unui miting de sustinere a premierului Viorica Dancila, dupa sesizarea penala depusa de liderul PNL, Ludovic Orban, scrie Digi24.

Sedinta BPN al PSD a inceput la ora 11:00 la Parlament, iar social-democratii ar urma sa discute despre varianta organizarii unui miting de sustinere a premierului Viorica Dancila.

Social-democratii, pregatiti sa "iasa in strada"

Presedintele interimar al PSD Timis, Calin Dobra, a declarat ca social-democratii sunt pregatiti „inclusiv de a iesi in strada”, pentru a o sustine pe Viorica Dancila.

De altfel, liderii PSD din regiunea de vest au semnat, sambata, la Timisoara, o rezolutie prin care sustin actualul Guvern si transmit conducerii nationale a partidului ca sunt pregatiti sa iasa in strada pentru sustinerea prim-ministrului.

„In cadrul Comitetului Executiv al PSD Timis am avut o intalnire largita, o intalnire regionala, unde au participat presedintii organizatiilor judetene, Hunedoara, Caras- Severin, Arad si Timis, precum si vicepresedintii regionali, Natalia Intotero si Mihai Fifor. In cadrul acestei intalniri regionale, la care au fost prezenti si parlamentarii PSD din regiune, pe langa problemele tehnice, politice, discutate, un lucru important e faptul ca s-a aprobat prin vot o rezolutie de sustinere a doamnei premier Viorica Dancila, pentru ca s-a transmis un mesaj foarte clar si din partea membrilor PSD Timis, si din partea liderilor din regiune, acel mesaj ca avem nevoie de stabilitate, acel mesaj ca Romania nu isi mai permite schimbarea primului ministru si a echipei guvernamentale si un mesaj ca organizatia PSD la nivel national, prin masurile si programul de guvernare pentru care am fost votati de catre oameni, este pe drumul cel bun. Chiar daca se incearca prin toate mijloacele sa se denatureze acest adevar, toti, in unanimitate, au votat aceasta rezolutie de sustinere, au transmis un mesaj foarte clar celor doi vicepresedinti regionali (Natalia Intotero si Mihai Fifor - n.r.), de a transmite conducerii nationale ca suntem pregatiti inclusiv de a iesi in strada, daca va trebui sa sustinem, pentru ca nu cred ca este normal si corect ca organizatia PSD sa piarda guvernarea atata timp cat a fost aleasa in 2016 de oameni”, a declarat Dobra.

ALDE se alatura mitingului

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la Parlament, ca daca PSD va organiza un miting de sustinere a premierului Viorica Dancila, atunci membrii ALDE vor participa la aceasta actiune.

Klaus Iohannis i-a cerut Vioricai Dancila de trei ori sa demisioneze

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut de trei ori demisia premierului Viorica Dancila, in ultimele saptamani, iar joi liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie (PICCJ) impotriva acesteia, acuzand-o de uzurparea functiei, prezentarea cu rea-credinta de informatii presedintelui Romaniei, inalta tradare si divulgarea de informatii secrete de stat, in legatura cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Plangerea - care a fost declinata catre DIICOT - il vizeaza si pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informatii secrete de stat, dupa ce a facut publice informatiile referitoare la Memorandumul pe tema mutarii ambasadei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca plangerea penala depusa de liderul PNL este „o tentativa de lovitura de stat”, ”o actiune violenta, nedemocratica, neconstitutionala a lui Iohannis si a celor care il sustin de a bloca un Guvern” si ca orice persoana care sustine acest demers va fi complice la diferite infractiuni.

El a spus ca presedintele Iohannis practica santajul pentru a prelua guvernarea si ca nu se poate avea niciun fel de relatie cu seful statului.

De asemenea, filialele PSD au transmis mesaje de sustinere a premierului Viorica Dancila, denuntand o "lovitura de stat", o ”tentativa predictibila de preluare abuziva a puterii de stat” si afirmand ca este un scenariu care a mai avut loc in 2015, cand premierul de la acea vreme, Victor Ponta, a fost ”demis” din functie dupa ce seful statului i-a cerut demisia de cinci ori.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Sorin Blada

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri