Comisia juridica a Camerei Deputatilor a renuntat miercuri la un amendament al PSD care prevedea ca presedintele Consiliului Concurentei trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, scrie Ziare.com. Daca amendamentul ar fi intrat in vigoare, actualul presedinte al Consiliului Concurentiei, Bogdan Chiritoiu, putea fi demis.

Comisia juridica a rediscutat miercuri, intr-o sedinta neanuntata public, modificarea unui proiect de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Concurentei si a renuntat la un articol privind criteriul de vechime in functii de conducere pentru presedintele Consiliului Concurentei.

Potrivit amendamentului respins, "presedintele trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani, in care a facut dovada inaltei sale competente profesionale si manageriale".

Deputatul PNL Gabriel Andronache, membru al Comisiei, a spus ca "Dumnezeu le-a dat minte" si au renuntat la modificarile care erau neconstitutionale.

"Observ ca le-a dat Dumnezeu intr-un fel mintea cea de pe urma si au renuntat la unele modificari care in mod evident erau neconstiutionale - cele referitoare la introducerea unui criteriu de vechime de 15 ani pentru presedintele Consiliului Concurentei.

Insa noi ne vom mentine votul impotriva acestor reglementari, pentru ca in continuare consideram ca modificarile altereaza buna functionare a Consiliului Concurentei, deoarece practic se centralizeaza intreaga activitate de la plenul Consiliului Concurentei in mana unui singur om.

Or, din punctul nostru de vedere, cea mai corecta modalitate de functionare a Consiliului Concurentei este ca deciziile sa se ia in continuare in plenul Consiliului", a declarat la finalul sedintei deputatul PNL Gabriel Andronache.

Comisia juridica si Comisia de industrii din Camera Deputatilor au adoptat, la inceputul lunii mai, un amendament care prevede ca presedintele Consiliului Concurentei trebuie sa fi indeplinit functii de conducere cu largi responsabilitati pentru o perioada de cel putin 15 ani.

Daca amendamentul ar fi intrat in vigoare, actualul presedinte al Consiliului Concurentiei, Bogdan Chiritoiu, putea fi demis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri