Organizatiile PSD din tara au mobilizat pentru mitingul de sambata seara, fiecare, de la sute la cateva mii de oameni, care se vor deplasa spre Capitala cu sute de masini personale, autocare, microbuze si chiar garnituri de tren inchiriate, conform declaratiilor liderilor judeteni.

Potrivit acestora, cheltuielile sunt suportate de fiecare organizatie in parte, cu exceptia celor fara resurse financiare, caz in care s-a apelat la cea judeteana. De asemenea, se asigura pentru manifestatie si bannere cu texte recomandate de organizatia centrala si, dupa caz, stabilite de cea judeteana. In multe cazuri, membrilor si simpatizantilor li s-a recomandat sa-si aduca "pachetelul" cu mancare de acasa, doar apa fiind pusa la dispozitie de organizatori. De asemenea, dress code-ul pentru eveniment prevede camasa alba, confom Agerpres.ro.

DAMBOVITA

Aproximativ 12.000 de membri si simpatizanti ai PSD din Dambovita vor participa la mitingul de sambata, din Piata Victoriei din Capitala, conform unor lideri ai organizatiei judetene de partid.

Circa 2.000 de persoane din cele 12.000 sunt din Targoviste, sustin sursele citate.

Conform liderilor PSD Dambovita, social-democratii din judet care vor merge la miting o vor face fie cu masinile personale, fie cu autocare puse la dispozitie de organizatori.

''Mitingul de sambata, din Piata Victoriei, va fi un eveniment de referinta pentru principiile pe care le aparam si in care credem. Va fi mitingul romanilor impotriva abuzurilor si pentru protejarea unor drepturi fundamentale! Va fi protestul impotriva subminarii unor institutii democratice din procesul decizional la nivel de stat de drept! Va fi glasul acelora care isi doresc o tara normala, in care oamenii sa nu aiba de suferit, nevinovati fiind. Sunt sigur ca ne regasim foarte multi in aceste cuvinte (...)'', a scris pe Facebook, presedintele PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu.

OLT

Peste 10.000 de persoane din judetul Olt, membri de partid si simpatizanti vor participa sambata, la mitingul organizat de PSD la Bucuresti, potrivit presedintelui executiv al PSD Olt, Marius Oprescu.

Acesta a precizat vineri, pentru AGERPRES, ca deplasarea la miting se va face cu autocare, microbuze si masini personale, fiecare organizatie stabilind independent cum se va merge la Bucuresti si doar cele care au avut resurse putine apeland la ajutorul organizatiei judetene.

De la Slatina vor merge la miting peste 1.000 de persoane, aceasta fiind si cea mai mare organizatie PSD din judetul Olt.

"Deplasarea se va face cu autocare, microbuze, dar si masini proprii, iar participantii vor fi membri de partid, militanti si simpatizanti care au vrut sa fie alaturi de noi. De la Slatina vor fi peste 1.000 de participanti. Am lasat independenta organizatiilor locale sa gaseasca mijloacele de deplasare si, acolo unde a fost nevoie - dar la foarte putine organizatii - am ajutat si noi, organizatia judeteana. O parte din cheltuieli le suporta ei (organizatiile locale, fiecare participant n.r ), dar avem si la partid bani, din cotizatii, care pot fi folositi daca si cand este nevoie. Din estimarile noastre, vor fi peste 10.000 de participanti din judetul Olt", a declarat Marius Oprescu.

GIURGIU

Presedintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a precizat pentru AGERPRES ca, la mitingul organizat de PSD in data de 9 iunie, vor participa aproximativ 10.000 de oameni din Giurgiu, care vor ajunge la Bucuresti cu microbuze sau masini personale.

"Sunt oameni care vor sa traiasca intr-o tara libera si care cred ca trebuie pus punct abuzurilor din Romania. Aproximativ 5.500 de oameni vor veni de la organizatiile de partid din judet si 4.500 de oameni vor veni din municipiul Giurgiu", a precizat Marian Mina.

Primarul comunei Ghimpati, Constantin Carapanceanu, una dintre localitatile cu cele mai puternice organizatii PSD din judet, a spus ca din localitate vor participa la miting aproximativ 250 de membrii de partid, simpatizanti, voluntari.

"Oamenii vin cu masinile personale si isi asigura singuri mancarea. Recomandarea noastra catre ei este fie pasnici, imbracati in alb si sa nu raspunda la provocari. Fiecare isi confectioneaza propriile lozinci de incurajare, dar vor fi si steaguri si lozinci asigurate de organizatia de partid, care vor fi transportate cu o masina in capitala", a declarat Constantin Carapanceanu.

IASI

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a declarat pentru AGERPRES ca aproximativ 5.000 de membri si simpatizanti PSD din judet, atat din mediul rural, cat si din urban, inclusiv de la organizatia municipala Iasi, vor lua parte la mitingul organizat sambata in Capitala.

"Avem mult mai multi participanti fata de cat s-au anuntat prima oara. Se vor deplasa la miting cu ajutorul a 60 de autocare, 40 microbuze si chiar o garnitura de tren. Sunt foarte multi care vor pleca si cu familia cu masina personala. Toate autocarele sunt contractate de fiecare organizatie. Nu ne-am implicat noi direct. Au fost foarte multe solicitari venite din teritoriu de a participa la acest miting. Fiecare consilier si-a donat indemnizatia de sedinta pentru aceasta luna", a declarat Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Intrebat fiind ce ii determina sa participe la mitingul de sambata, Maricel Popa a declarat ca "nu mai vrem sa avem procurori "Portocala".

Citeste si:

    "Nu ma asteptam sa mearga atatia la o actiune a PSD. Sunt 280 de milioane de euro castigate la CEDO de care nu raspunde nimeni. Din acesti bani s-ar putea face un spital regional de urgente sau s-ar realiza centura Iasiului, sau autostrada de la Iasi pana la Targu Frumos. Avem incredere in Justitie dar nu vrem sa mai apara astfel de indivizi gen Portocala", a declarat Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

    BRASOV

    Cei 3.500 de participanti din Brasov la mitingul PSD de sambata se vor deplasa in Capitala cu 49 de autocare, 5 microbuze si 312 masini personale.

    ''Acestea sunt luate in calcul pana acum, dar numarul lor mai poate creste. Mancarea si-o asigura fiecare participant, iar apa este achizitionata de filiala Brasov (...) Pancartele vor avea mesaje preluate de la nivel national, dar vor fi si texte de la Brasov'', a precizat, vineri, purtatorul de cuvant al PSD Brasov, Daniel Giurma.

    Citeste si:

      HUNEDOARA

      Circa 3.000 de oameni vor reprezenta filiala judeteana Hunedoara a PSD la mitingul de la Bucuresti.

      "Vor fi aproximativ 3.000 de oameni, membri si nemembri de partid. Am avut foarte multe solicitari de participare la acest miting, dar nu sunt suficiente mijloace de transport", a declarat vineri, pentru AGERPRES, presedintele filialei judetene PSD Hunedoara, deputatul Laurentiu Nistor.

      Transportul participantilor va fi asigurat cu autocarele, microbuzele si cu autoturisme personale, plecarea fiind stabilita pentru sambata dimineata, din orasele si comunele judetului.

      Pregatirile au fost facute de organizatiile locale, iar cheltuielile vor fi decontate de filiala judeteana.

      ALBA

      Un numar de 2.500 de social-democrati si simpatizanti din Alba ai Partidului Social Democrat (PSD) vor fi prezenti la mitingul organizat sambata seara la Bucuresti, cheltuielile de transport fiind suportate de catre organizatia judeteana si organizatiile locale, a declarat, joi, pentru AGERPRES, deputatul Ioan Dirzu.

      Acesta a "semnalat" si o problema cu care s-au confruntat atunci cand au inchiriat mijloacele de transport, sustinand ca Alba este un judet "deficitar" din punct de vedere al numarului autocarelor detinute de firmele de transport. "Ne-au mai trebuit vreo patru-cinci autocare. Am inchiriat si microbuze", a declarat liderul social-democratilor din Alba, Ioan Dirzu.

      Deputatul a adaugat ca unii dintre participanti se vor deplasa cu autoturisme.

      Intrebat la cat se ridica cheltuielile si cine anume le suporta, Dirzu s-a limitat doar a spune ca acestea sunt impartite intre organizatia judeteana si cele locale.

      In ceea ce priveste mancarea, social-democratul a spus ca fiecare isi va lua cate "un pachetel" de acasa, urmand ca pe traseu sa fie facute opriri. "De o apa, ne ingrijim noi", a mentionat Dirzu.

      Numarul celor care s-au inscris pentru a merge la miting era joi de 2.250, insa Ioan Dirzu s-a aratat optimist ca PSD Alba isi va atinge "targetul" de 2.500 de participanti.

      "70% dintre ei sunt membri de partid, iar restul simpatizanti", a mai spus acesta.

      GORJ

      Circa 2.000 de social-democrati gorjeni vor participa, sambata seara, la mitingul organizat de PSD in Capitala, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al PSD Gorj, Anca Bordusanu.

      "Organizatia judeteana a PSD Gorj va merge la Bucuresti, la mitingul organizat sambata in Piata Victoriei, incepand cu ora 20,00, cu 2.000 de participanti. Cifra nu este una impusa de catre centru, ci este o cifra pe care noi am comunicat-o in cadrul Comitetului Executiv National care a avut loc la Bucuresti luni. (...) Eu spun ca ne-am mobilizat intr-un mod exemplar, am avut si sedinte de lucru in care am comunicat tuturor colegilor, presedintilor de organizatii care este modul de deplasare si amanunte care tin exclusiv de partea de organizare", a precizat Anca Bordusanu.

      Costurile deplasarii vor fi suportate de catre organizatia judeteana a partidului, a mai spus Bordusanu.

      "Ne vom deplasa catre Bucuresti cu autocare, cu microbuze si cu masini personale, totul va fi foarte bine organizat. Costurile deplasarii sunt suportate, in ceea ce priveste microbuzele si autocarele, de catre organizatia judeteana. Si prin declaratiile mediatice de la nivel central s-a spus ca, acolo unde organizatiile judetene intampina dificultati in ceea ce priveste comandarea mijloacelor de transport si plata lor, va interveni organizatia centrala, insa noi nu am facut o astfel de solicitare", a afirmat sursa citata.

      ARAD

      Organizatia judeteana a PSD Arad va participa cu circa 1500 de persoane la mitingul ce va fi organizat de PSD sambata, in Piata Victoriei din Bucuresti, la ora 20.00, a precizat deputatul Dorel Caprar, liderul social- democratilor aradeni.

      Potrivit acestuia, mitingul nu va fi organizat cu scopul de a sustine Guvernului, el fiind indreptat impotriva impotriva abuzurilor institutionale.

      "Era necesara organizarea unui miting, pentru a arata Romaniei ca PSD- ul este unit. PSD Arad va participa cu circa 1.500 de persoane. Speram ca vom trezi spiritul romanilor, pentru a nu se mai lasa calcati in picioare de anumite institutii care au functionat si mai functioneaza dupa bunul plac, iar legea este lasata la o parte", a declarat pentru AGERPRES, Dorel Caprar.

      Potrivit sursei citate, cei aproximativ 1500 de social- democrati aradeni care vor lua parte la mitingul ce va avea loc sambata, in Capitala, vor face deplasarea cu autocare, microbuze, masini personale sau cu trenul, fiecare urmand sa suporte costurile implicate de calatorie.

      Acesta a mai precizat ca, la recomandarea conducerii centrale a partidului, manifestantii vor purta camasi sau tricouri de culoare alba.

      BOTOSANI

      Aproximativ 1.100 de membri ai organizatiei judetene Botosani a PSD vor participa la mitingul partidului care va avea loc in Bucuresti, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele organizatiei, senatorul Doina Federovici.

      Potrivit acesteia, transportul va fi asigurat cu 18 autocare, sase microbuze si 30 de autoturisme, costurile urmand a fi acoperite din bugetul organizatiei judetene.

      De asemenea, partidul va pune la dispozitia membrilor care fac deplasarea in Capitala si pachete cu alimente si apa. Mijloacele de transport vor pleca din Botosani in jurul orei 8.00.

      NEAMT

      Filiala PSD Neamt la participa la mitingul de sambata, de la Bucuresti, cu 1.850 de delegati, a declarat pentru AGERPRES deputatul Alexandru Rotaru, vicepresedinte al filialei.

      La miting vor fi reprezentanti ai fiecarei dintre cele 83 de organizatii social-democrate din judet.

      Potrivit sursei citate, deplasarea catre Bucuresti se va face cu 21 de autocare, 10 microbuze si peste 100 de autoturisme.

      Cheltuielile legate de transport si masa participantilor vor fi suportate de catre filiala PSD Neamt, a mai precizat deputatul Alexandru Rotaru.

      BUZAU

      Peste 4.000 de membri si simpatizanti din cadrul organizatiei judetene a PSD Buzau se vor deplasa sambata in Capitala, atat cu autobuze si autocare, dar si cu autoturismele personale.

      Presedintele executiv al PSD Buzau, Petre Emanoil Neagu, a declarat pentru AGERPRES caau fost inchiriate 80 de autobuze si autocare.

      "Multi membri si simpatizanti ai PSD, dar si alte persoane care vor dori sa protesteze se vor deplasa cu autoturisme personale, dar au fost inchiriate si 80 de autobuze si autocare", a precizat sursa citata.

      Presedintele executiv al PSD Buzau a mai spus ca participantii la miting vor purta pancarte si bannere "impotriva abuzurilor din Justitie, a abuzurilor de tot felul".

      ARGES

      PSD Arges va mobiliza aproximativ 3.000 de persoane pentru mitingul de sambata, de la Bucuresti, acestora urmand sa li se adauge circa 1.000 de membri si simpatizanti ai ALDE din judet.

      Potrivit presedintelui PSD Arges, senatorul Serban Valeca, pentru aproape jumatate dintre social-democratii care se vor deplasa la Bucuresti au fost inchiriate autobuze, restul urmand sa foloseasca autoturismele personale. Cheltuielile de transport vor fi suportate din bugetul organizatiei judetene, provenit din cotizatii.

      La randul sau, deputatul Andrei Gerea, vicepresedinte ALDE, a anuntat ca organizatia judeteana din Arges va fi reprezentata la Bucuresti de aproximativ 1.000 de oameni.

      "Eu sunt convins ca, pana la urma, chiar daca nu vom gasi suficiente autocare si trenuri, oamenii vor veni cu masinile personale. Pentru Arges avem, sa spunem, o cota de 1.000 de delegati", a precizat Gerea intr-o declaratie data presei locale.

      VASLUI

      Un numar de aproximativ 3.000 de membri si simpatizanti ai PSD din judetul Vaslui vor participa, sambata, la mitingul organizat de formatiunea politica, la Bucuresti, a declarat pentru AGERPRES secretarul executiv al organizatiei judetene a PSD Vaslui, Ciprian Trifan. Potrivit acestuia, cei care vor participa la miting vor merge atat cu masinile personale, cat si cu autocare inchiriate.

      "Din Vaslui vor participa intre 2.500 si 3.000 de membri si simpatizanti. Unii se vor deplasa cu masinile personale, altii vor merge in grupuri organizate, cu mijloace de transport inchiriate. S-au facut contracte cu firme de transport, totul s-a desfasurat cu responsabilitate. Sefii de organizatii din judet s-au mobilizat si s-au implicat pentru organizarea corespunzatoare a deplasarilor catre capitala", a declarat Ciprian Trifan.

      Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anuntat, inca de la inceputul saptamanii, ca organizatia pe care o conduce poate sa mobilizeze peste 2.500 de oameni pentru mitingul de la Bucuresti. El i-a invitat, totodata, si pe cei care nu sunt membri de partid sa se alature actiunii PSD de pe 9 iunie.

      CARAS-SEVERIN

      Peste 2.000 de membri si simpatizanti PSD din Caras-Severin vor participa, sambata, la mitingul organizat de aceasta formatiune politica, in capitala tarii.

      Potrivit social-democratilor caraseni, cele 2.000 de persoane se vor deplasa, la Bucuresti, cu autocare, microbuze, autoturisme personale si chiar cu trenul. Pentru autocare si microbuze s-au incheiat contracte cu mai multe firme, deconturile fiind facute de fiecare organizatie in parte. Alaturi de ei vor fi si simpatizanti, nu doar membri de partid.

      Participantii la miting vor purta pancarte si bannere, au mai precizat social-democratii caraseni.

      COVASNA

      In jur de 600 de persoane din toate organizatiile locale ale PSD Covasna vor participa la mitingul de sambata, potrivit liderului social-democratilor covasneni, Horia Grama.

      El a precizat, pentru AGERPRES, ca cei care vor participa la mitingul de sambata se vor deplasa la Bucuresti cu 40 de masini personale, dar vor avea la dispozitie si 9 microbuze si 6 autobuze.

      Horia Grama a mentionat ca au fost probleme cu asigurarea transportului, motiv pentru care, din judetul Covasna, nu pot veni la Bucuresti mai multi social-democrati.

      "Oamenii merg benevol, nu luati cu arcanul. Fiecare organizatie suporta costurile", a subliniat Horia Grama.

      MURES

      Secretarul executiv al PSD Mures, Dragos Bardosi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca pentru mitingul PSD, programat in Bucuresti, din judet vor pleca 950 de persoane, toate imbracate in alb.

      "Vor pleca de aici 950 de persoane din tot judetul, 15 autocare, 5 microbuze, iar restul cu masini personale. E un miting indreptat impotriva abuzurilor, e un miting prin care aparam Justitia. Noi cerem ca procurorii sa isi poata face treaba linistiti, fara sa li se impuna anumite solutii, la fel si judecatorii. Pentru respectarea legii. Oamenii vor fi imbracati in alb", a declarat Dragos Bardosi.

      Sursa foto: agerpresfoto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Politic »


      Comunicate de presă

      Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


      Setari Cookie-uri