Presedintele USR, Dan Barna, le-a solicitat, joi, demisia din functii ministrului de Interne, Carmen Dan, si sefului Jandarmeriei, Sebastian Cucos, acuzandu-i ca au transformat Jandarmeria in „bratul armat al lui Liviu Dragnea”, scrie Digi24.

Liderul USR spune ca este inadmisibil ca intr-un stat european Jandarmeria sa se comporte ca inainte de anii 1990 si sa fie un instrument aflat la comanda politica.

„USR cere ferm si explicit demisia doamnei Carmen Dan, ministrul de Interne, si a sefului Jandarmeriei Romane, domnul Sebastian Cucos, pentru ca cei doi au transformat de ieri Jandarmeria Romana in bratul armat al lui Liviu Dragnea. Este inadmisibil pentru un stat european ca Jandarmeria sa se comporte ca inainte de anii ‘90 si sa devina un instrument care actioneaza la comanda unui partid politic. Ieri (miercuri – n.r.), dupa plenul Parlamentului, doamna Carmen Dan a precizat ca protestatarii ar trebui bagati in duba si doar la cateva ore, in cadrul unui protest pasnic, oamenii au inceput sa fie bagati in duba precum intr-un stat dictatorial”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a acuzat violentele jandarmilor fata de oamenii care protestau si fata de jurnalistii prezenti.

„Umeri, coate si imbranceli date jurnalistilor. Este un lucru extrem de grav. E greu de explicat situatia in care a ajuns Romania in momentul de fata. Daca in decembrie 2016 ra un stat normal, european, iata ca dupa un an si jumatate violenta este promovata ca politica de stat”, a spus liderul USR.

Acesta a adus in discutie cazul jurnalistului german Paul Arne Wagner, despre care a spus ca a fost „extras” de fortele de ordine ca intr-o dictatura din America de Sud.

„Vorbind de atacurile la adresa prssei, chiar la mitingul de aseara, jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat exact ca-n dictaturile sud-americane, extras din multime pentru ca este autorul unui reportaj foarte crud de adevarat despre Teleorman”, a spus Barna.

„In momentul in care jurnalisti care fac anchete oneste sunt pescuiti de organele de represiune ale statului e clar ca de indreptam spre o dictatura, o dictatura a fortei”, a adaugat el.

Dan Barna a mai spus, in acest context, ca USR a pregatit o lege a adunarilor publice „pentru ca ceea ce s-a intamplat aseara in Romania sa nu mai aiba loc”.

Totodata, el a anuntat ca USR va propune sanctionarea celor patru parlamentari PSD care, la protestul de miercuri din Parlament, au devenit bodyguarzii lui Liviu Dragnea impotriva jurnalistilor. Este vorba despre Corneliu Buicu, Dorel Caprar, Vlad Bontea si Ilie Toma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri