PSD foloseste scandalul in care este implicat Dan Barna, competitorul direct al Vioricai Dancila pentru intrarea in turul doi al prezidentialelor, pentru a cere retragerea candidaturii acestuia. PSD a cumparat spatiu publicitar in principalele publicatii din Sibiu pentru a publica un articol de publicitate electorala cu titlul ”USR are candidat penal!”, scrie G4Media.

Articolul publicitar preia un comunicat al organizatiei PSD din Sibiu, orasul natal al lui Dan Barna. In articol se scrie ca ”Barna e anchetat de Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda (DLAF)! Cerem retragerea candidaturii la prezidentiale a suspectului de fraude cu fonduri europene, Dan Barna-USR. Pana la clarificarea dosarului anchetat de DLAF, Dan Barna este suspect de fapte penale care il obliga sa renunte la cursa pentru prezidentiale. Printre altele, Dan Barna este coordonatorul unor grupuri care ar fi obtinut sume impresionante de bani deturnate prin intermediul unor proiecte pentru persoane cu dizabilitati, fapte de neacceptat pentru un om care cere votul romanilor”.

Reamintim ca proiectele de incluziune sociala cu bani europeni, „SES-am deschide-te”, „Punti Comunitare” si „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, in care a fost implicata si firma Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare a lui Dan Barna, sunt verificate de Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda al Guvernului (DLAF), potrivit unui raspuns al DLAF la o solicitare de presa facuta de reporterii Riseproject.ro.

Beneficiarul proiectelor „SES-am deschide-te” si „Punti Comunitare” a fost Consiliul Judetean Alba, iar beneficiarul proiectului „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural” a fost chiar firma lui Dan Barna. Proiectele au fost implementate in 2015. Un an mai tarziu, Barna a devenit secretar de stat in cadrul Ministerului Fondurilor Europene si a iesit din firma.

Riseproject.ro a publicat o ancheta de presa privind modul in care au fost cheltuite fondurile europene din aceste proiecte. Investigatia de presa arata, pe de-o parte, ca firma lui Dan Barna ar fi directionat fonduri europene din cadrul acestor proiecte catre sora sa si prieteni, iar, pe de alta parte, faptul ca, in calitate de consultant, firma lui Barna a avizat documente de plata, chiar daca beneficiarii finali ai fondurilor ar fi comis nereguli, iar afacerile nu a fost sustenabile si nu s-au dezvoltat.

Citeste si:
Iohannis: Nu poate exista nicio dezbatere cu Viorica Dancila
Iohannis: Nu poate exista...

Ce spune Dan Barna. Liderul USR a declarat pe un forum de discutii al partidului ca nu a existat nicio frauda si ca ancheta de presa Riseproject.ro a fost facuta „la pont” in plina campanie electorala.

Potrivit sondajelor de opinie, Dan Barna si Viorica Dancila se bat pentru locul doi in primul tur al alegerilor prezidentiale din 10 noiembrie, loc care asigura intrarea in turul secund al alegerilor. Sondajele arata ca pe primul loc in turul 1 se claseaza Klaus Iohannis.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Viorica Dancila NU trebuie subestimata