Antena 3, principalul canal de propaganda al PSD-ului, a inceput de cateva zile sa arunce in spatiul public cu informatii privind violentele care ar urma sa aiba loc la protestul masiv anuntat pentru vineri, 10 august. Informatiile au dublu tais: pe de o parte, acela de a intimida oamenii onesti in a veni in Piata Victoriei, iar pe de alta parte sa pregateasca opinia publica la potentiale arestari abuzive sau chiar intrari in forta ale fortelor de ordine.

Pentru ca PSD se teme fix de protestele masive, non-violente, complet pasnice, acestea legandu-i la maini si la picioare, neputand apoi striga in spatiul public ca “au fost nevoiti” sa intervina in forta impotriva unei multimi in mod clar “turbate dupa sange”.

Un protest violent ar oferi PSD-ului exact ce doreste acesta: temeiul intrarii in forta in multime, dispersarea oamenilor, arestari (multe, fara indoiala, abuzive – nu ar fi prima data) si, poate cel mai grav, baza pe care sa pozeze in victime si sa strige sus si tare ca, uite, sute de mii de oameni sunt doar “golani, sobolani” – la fel, nu ar fi prima oara.

Poate ca pentru multi dintre noi instinctul primar ar fi sa gandim violent – am chiar prieteni apropiati care spun ca ei nu mai ies in strada decat daca CHIAR se intampla ceva. Acestora si celor care gandesc ca ei le spun, iarasi: PSD, infractorii, coruptii, cei care detin vremelnic puterea doar pentru a se folosi de ea in interese proprii, nu se tem DECAT de astfel de proteste – masive, non-violente, hotarate, cu mesaje clare. Acestea fac inconjurul lumii in media, inspira (inclusiv alte natiuni oprimate sau cu guverne corupte), aduc fiori reci pe sira spinarii celor care NU au coloana vertebrala.

Si acum, un mesaj pentru cei care (inca) sustin PSD

“Cei care ies in strada habar n-au de ce o fac!”, este strigatul celor care contesta aceste iesiri.

Raspunsul nostru: am privit luni bune cum PSD a macelarit legile justitiei, ignorand absolut toate semnalele interne si internationale. Am privit luni bune cum au feudalizat, efectiv, administratiile publice prin votul pe Codul Administrativ. Am privit cum au dat pensii speciale, inclusiv primarilor. Cum au musamalizat pesta porcina. Cum au legiferat defrisarile, cum s-au jucat de-a alba-neagra cu Pilonul II de pensii, cum leul s-a devalorizat, cum inflatia a crescut. Am privit-o siderati pe Viorica Vasilica Dancila dand de pamant, parca inadins, cu imaginea Romaniei. L-am privit pe dublul condamnat penal Liviu Dragnea cum minte, constant. Am privit incompetenta tuturor ministrilor din Guvernul Dancila. Acestea si multe alte legi date in favoarea lor reprezinta ratiunile pentru care oamenii ies in strada.

“Sunteti platiti/manipulati de Soros”. Raspuns? Nu.

“Sunteti putini, irelevanti!”.

Intr-o democratie functionala, chiar si UN om daca iese in piata, nemultumit de felul in care tara evolueaza, acesta ar trebui ascultat. In cazul a sute de mii de oameni, deja vorbim de o masa critica care poate duce, asa cum s-a intamplat in trecut, chiar la caderea Guvernului. Cu atat mai mult cu cat acei oameni vin de buna voie.

“Iesiti la munca, nu stati in strada!”

Mare parte dintre proteste au avut si au loc seara, dupa munca, sau in weekend-uri. Nu fac exceptie nici cele anuntate pe 10-11 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri