Coalitia PSD-ALDE din Consiliul General a delegat principalele servicii publice din Bucuresti catre companiile municipale infiinatate de Gabriela Firea, de la constructia de drumuri, intretinerea spatii verzi, parcuri, cimitire, pana la publicitatea stradala, scrie Hotnews.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi delegarea gestiunii catre companiile municipale pentru principalele servicii publice din Bucuresti: construire, modernizare, reparare si intretinere a arterelor de circulatie, administrare parcaje, optimizarea circulatiei rutiere, exploatarea strandurilor si lacurilor, amenajare si intretinere parcuri, spatii verzi, baze sportive, cimitire, fondul imobiliar si organizarea publicitatii stradale. Aceste servicii erau prestate pana acum de Primarie prin directiile de specialitate sau prin alte institutii din subordine. Acestea incheiau contracte cu operatori privati pentru aceste servicii sau le faceau in regie proprie.

Ciprian Ciucu, consilier PNL, a declarat ca potrivit legii nu se pot delega servicii publice fara sa se dea in administrare patrimoniul, deci este nevoie de votul a doua treimi, iar aprobarea proiectelor cu votul a jumatate plus unu din consilieri este ilegala.

Trei dintre proiectele de delegare a gestiunii au mai fost aprobate in luna martie, dar PNL a facut plangere prealabila.

Catalin Deaconescu, consilier PNL, a declarat ca partidul sau va ataca in instanta proiectele privind delegarea gestiunii aprobate joi.

”Le atacam, cu siguranta, asa cum le-am atacat si pe cele din martie. Probabil ca de asta le-au reluat si au abrogat hotararile din martie, pentru ca trecuseram de procedura prealabila si trebuia sa primim termen in instanta de contencios. Acum actiunea noastra ramane fara obiect, dar, vom face o actiune noua, imediat ce hotararile vor fi publicate”, a declarat Catalin Deaconescu.

Viceprimarul Aurelian Badulescu a declarat ca nu se poate pune egal intre serviciul public si proprietate, deci nu este nevoie de doua treimi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri