Presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs, marti, la Palatul Cotroceni, unde i-a primit pe sefii de misiuni si consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomatiei romane.

„Este necesar sa actionati viguros si eficient” pentru a contracara riscurile la adresa Romaniei si a gasi solutii pentru ca obiectivele nationale sa fie realizate si romanii sa fie mai bine protejati, a tinut sa le transmita Klaus Iohannis ambasadorilor romani, la Reuniunea anuala, potrivit Digi24.

Seful statului a mai pledat pentru unitate, responsabilitate, respectarea ordinii constitutionale si consens politic privind obiectivele politice externe.

„Stabilitatea si credibilitatea Romaniei in politica externa inseamna si pastrarea si apararea statului de drept, a independentei justitiei si a continuarii combaterii coruptiei la acelasi standard ca si pana acum. Este inadmisibil ca in anul Centenarului sa facem pasi inapoi”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, presedintele Iohannis a adus in discutie presedintia Consiliului UE, in care Romania are ocazia sa demonstreze cum traduce " in fapte viziunea politica pro-europeana a tarii noastre".

"Timp de 6 luni interesul national al Romaniei va fi de a lucra pentru consolidarea UE. Vom avea ocazia de a promova teme de interes pentru noi. Romania a stabilit o serie de prioritati. Cele 4 axe de actiune vor fi: asigurarea unei cresteri durabile printr-un nivel sporit de convergenta, salvgardarea securitatii europene, consolidarea rolului global al UE, promovarea valorilor comune. Un element semnificativ este ca programul presedintiei noastre va avea in prim-plan cetateanul", a mai spus presedintele.

"Prin acest exercitiu, Romania isi poate consolida statutul. Avem oportunitatea deosebita de a crea o imagine pozitiva si pe termen lung si am face bine sa folosim aceasta oportunitate ca pe cele pe partea negativa le-am folosit din plin, spune Iohannis.

Presedintele a amintit ca obiectivele politice ramane aceleasi in relatia cu SUA, UE si NATO.

„Reiterez faptul ca aceasta triada defineste comunitatea de valori din care facem parte si ne asigura prosperitatea si securitatea”, a subliniat Iohannis, adaugand ca trebuie ca relevanta Romaniei in aceste structuri sa creasca.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri