USR va aduce joi si vineri in Parlament sute de mii de semnaturi validate de primarii pentru campania "Fara penali in functii publice", a declarat presedintele USR Dan Barna, mentionand ca, in paralel, partidul va actiona in judecata primarii care blocheaza validarea semnaturilor.

"Aceasta este saptamana Z pentru campania "Fara penali in functii publice". In aceasta saptamana, joi si vineri, "Fara penali", aceasta initiativa spectaculoasa a societatii, va ajunge in Parlament, cum am spus joi si vineri vom aduce semnaturile validate de catre primariile din tara. In aceste zile insa expira termenul pentru marea majoritatea primariilor, unele dintre ele au trimis deja hartie ca vor depasi termenul, probabil va mai aparea o prelungire, dar altele incearca sa fure votul cetatenilor", a afirmat Dan Barna, la Parlament, citat de Agerpres.

Dan Barna a spus ca sunt mai multe primarii conduse de reprezentanti ai PSD care refuza sa valideze semnaturile, "cea mai dramatica situatie" fiind la Constanta.

"Cea mai dramatica situatie este la Constanta, unde 6.000 de semnaturi au fost efectiv taiate din semnaturile cetatenilor, le-a fost furat acestora dreptul de a solicita o tara fara condamnati penali in conducerea tarii", a spus Barna.

Dan Barna a afirmat ca in prezent campania "este in continuare sub asediu".

"Joi incepem depunerea, joi si vineri sunt doua zile in care vom aduce toate sutele de mii de semnaturi, milionul de semnaturi il vom aduce in Parlament conform procedurii, dupa care in zilele urmatoare vom da curs plangerilor pe care le vom face incepand de maine impotriva primarilor pentru a recupera si acele semnaturi care sunt in prezent tinute in captivitate, sunt refuzate validarea lor. Acest lucru este foarte grav", a mai spus Dan Barna, mentionand ca in privinta semnaturilor validate "cifrele arata bine", dar mai sunt cateva judete in care nu s-a atins pragul de 20 mii de semnaturi din cauza refuzului primarilor de a le valida.

Deputatul USR Stelian Ion a anuntat, la randul sau, ca USR va actiona in instanta Primaria Constanta.

"Vom actiona in instanta Primaria Constantei, in zile urmatoare intentionam, chiar maine, sa facem demersurile unei actiuni in instanta si, in acelasi timp, dupa ce vom verifica semnaturile si daca vom constata ca exista nereguli, au fost stersi abuziv de pe lista oameni care si-au exprimat real dorinta de sprijini aceasta initiativa, este foarte posibil sa formulam si plangeri pentru abuz in serviciu", a mai spus Stelian Ion.

El a facut un apel catre functionarii catre primarii care fac aceste verificari sa nu asculte de dispozitiile sefilor pentru ca "vor fi primii care vor raspunde, alaturi de primari".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri