PNL va cere saptamana viitoare Birourilor permanente ale Camerelor Parlamentului sa solicite Comisiei de la Venetia asistenta in elaborarea formei finale a modificarilor la legile Justitiei si codurile penale, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, presedintele partidului, Ludovic Orban.

''Florin Iordache la dezbaterea in Plenul Comisiei de la Venetia a solicitat nu numai un punct de vedere pe OUG 90 si OUG 92, dar a solicitat inclusiv asistenta din partea Comisiei de la Venetia pe elaborarea celor trei legi ale Justitiei, a Codului penal si Codului de procedura penala. Raspunsul Comisiei de la Venetia a fost ca ei sunt disponibili si vor sa coopereze cu autoritatile din Romania, numai ca nu poate sa ii sesizeze Toader. Ca sa poata sa acorde asistenta, sa se pronunte asupra ordonantelor au nevoie de o cerere oficiala din partea autoritatilor romane, fie de la Parlament, fie de la Guvern. Lucrurile sunt foarte clare. Acesta este un alt demers pe care o sa-l formulam saptamana viitoare si anume o sa solicitam Birourilor permanente ale Camerelor sa solicite, pe de o parte, asistenta expertilor Comisiei de la Venetia in elaborarea formei finale a modificarilor la legile Justitiei si la coduri si al doilea capat de cerere va fi acela de a sesiza Comisia de la Venetia sa se pronunte la reuniunea plenara din decembrie asupra OUG 90 si OUG 92'', a explicat liderul PNL.

Orban a anuntat, totodata, ca Partidul National Liberal va inainta luni un proiect de lege pentru transpunerea recomandarilor formulate de Comisia de la Venetia pentru cele trei legi ale Justitiei.

Liderul PNL a precizat ca, in raspunsul primit saptamana trecuta la scrisoarea trimisa de liberali Comisiei de la Venetia privind legile Justitiei, secretarul forului, Thomas Markert, spune ca specialistii Comisiei Europene nu pot examina prevederile celor doua ordonante pentru ca nu au fost traduse inainte de sesiunea plenara si nu exista o cerere formala de emitere a unei opinii, din partea autoritatilor din Romania.

''Din nou Tudorel Toader minte spunand ca se va pronunta Comisia de la Venetia, iar Comisia de la Venetia spune negru pe alb ca nu este sesizata in privinta OUG 90 si nici a OUG 92'', a sustinut Ludovic Orban.

El a facut apel la toti parlamentarii sa voteze motiunea depusa de PNL impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader. ''Acest individ a facut praf Justitia din Romania, a distrus complet toate institutiile din domeniul Justitiei'', a declarat Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri