Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, se afla in arest preventiv pentru doua luni, dupa retinerea ei de catre Biroul National al Interpol din Costa Rica la 3 octombrie, alaturi de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica.

La mijlocul lunii octombrie, Elena Udrea si Alina Bica au inaintat o cerere de eliberare. Solicitarea Alinei Bica nu fusese inca judecata la momentul aparitiei articolului.

Ministerul Public din Costa Rica a confirmat ca solicitarea Elenei Udrea a fost respinsa si ca ea va ramane in arest preventiv.

Conform, HotNews, ele au primit un mandat de arest preventiv de 60 de zile, perioada in care va fi efectuata procedura de extradare in Romania, insa ambele au contestat masura. Intre timp, magistratii Curtii de Apel au decis sa o citeze pe Elena Udrea la penitenciarul din Costa Rica in procesul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009, dar si intr-o alta cauza in care a cerut redeschiderea anchetei pe numele Anei Maria Topoliceanu si a lui Dinu Pescariu.

ICCJ: Procesele lui Dragnea,...
Citeste si: Procesele lui Dragnea, Udrea si Bica, amanate pentru 2019

Sursa foto: Agerpres FOTO