Alexander Stubb, potential candidat la presedintia Comisiei Europene, a declarat sambata ca membrii Partidului Popular European (PPE) ar trebui sa ia in considerare expulzarea din acest grup politic a premierului de centru-dreapta al Ungariei, Viktor Orban, relateaza dpa, potrivit Agerpres.

Atat Orban, cat si Stubb sunt membri ai Partidului Popular European (centru-dreapta), cel mai mare bloc politic din PE. Stubb, fost prim-ministru al Finlandei, candideaza pentru o nominalizare din partea PPE la sefia CE, care i-ar putea permite sa devina presedintele executivului comunitar anul viitor.

Daca Orban nu va respecta valorile partidului, atunci trebuie sa paraseasca PPE, a spus Stubb, pentru grupul media german Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Stubb a mai declarat cu nu tolereaza intoleranta si a spus ca restrictiile introduse de Orban asupra libertatii de expresie, de adunare si de invatamant sunt complet inacceptabile.

Parlamentul European a votat in septembrie pentru initierea unui proces de sanctiuni impotriva Ungariei pe motiv ca Budapesta "incalca grav" valorile fundamentale ale UE, o decizie care ar putea duce la pierderea dreptului de vot in cadrul UE.

Totusi, votul a divizat PPE. Rivalul lui Stubb pentru nominalizarea PPE, germanul Manfred Weber, a sprijinit sanctiunile, dar s-a exprimat impotriva excluderii lui Orban. La randul sau, Orban il sprijina pe Weber.

Weber si Stubb se vor intalni saptamana viitoare la Helsinki, unde va avea loc congresul PPE. Daca PPE isi va pastra majoritatea in PE si dupa alegerile europene din mai 2019, candidatul sau i-ar putea succeda lui Jean-Claude Juncker in functie de presedinte al Comisiei Europene.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri