Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, si secretarul general al PSD, Marian Neacsu, au fost exclusi luni din partid. Decizia a fost luata in sedinta CEx, cu 53 de voturi ”pentru” si 9 voturi ”impotriva”, scrie G4Media.

Anuntul a fost facut chiar de Adrian Tutuianu la plecarea de la sedinta. La final, Marian Neacsu a anuntat ca vor face contestatie.

"Bineinteles ca vom face o contestatie, pentru ca este o executie publica fara niciun sens. Nu ni s-a adus niciun fel de argument decat elucubratii, afirmatii fara niciun fel de temei, am devenit pe nepusa masa si tradatorii partidului, si oamenii care negociau pe ascuns cu altcineva. E foarte interesant cum am reusit sa trec dintr-o extrema in alta, in opinia altora", a declarat Marian Neacsu, care sustine ca la baza deciziei au stat niste "motivatii aiuritoare", scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, nici el, nici semnatarii scrisorii anti-Dragnea nu au avut vreo intentie sa voteze impotriva Guvernului.

"Noi am fost si vom ramane - nu vom mai ramane - soldati credinciosi si seriosi ai partidului. Nu o sa luptam impotriva partidului. Asta este o problema (n.r. - excluderea) pe care o vom analiza noi si colegii nostri, daca vor mai fi alaturi de noi, si vom lua deciziile corespunzatoare", a aratat Marian Neacsu.

La randul sau, Adrian Tutuianu afirma ca acesta este un moment dificil, care era insa de anticipat, precizand ca decizia privind excluderea sa a fost luata in ziua in care se implinesc 20 de ani de cand el a intrat in PSD - ca purtator de cuvant in judetul Dambovita.

"Iata ca dupa 20 de ani s-au gasit niste colegi sa-mi spuna ca n-as fi servit corespunzator interesele acestui partid. (...) Cred ca este o greseala majora si cred ca decizia de astazi nu face altceva decat sa arate ca in PSD este sanctionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat in cadrul partidului cu privire la ceea ce am avut de reprosat si conducerii partidului, si Guvernului. N-am vazut astazi decat, asa, timid pe cineva sa condamne faptul ca un om este inregistrat in interiorul PSD si acele discutii care sunt, pana la urma, intr-o structura de partid sunt aduse in piata publica de oameni care sunt interesati sa strice lucrurile intr-o organizatie. In al doilea rand, nu mi-am propus niciodata sa ascund anumite lucruri care nu merg", a explicat senatorul PSD pozitia sa.

Tutuianu apreciaza ca PSD se indreapta intr-o directie gresita.

"Si mai cred ca un vot nu inseamna neaparat ca cei care au pierdut, cum suntem noi astazi, nu au dreptate. Ramane ca timpul sa arate daca noi am avut dreptate sau cei care au votat astazi pentru excluderea noastra. Vom contesta - sunt caile statutare, comisie de etica, congres si, potrivit CCR, in justitie. (...) A vorbi despre problemele unui partid nu inseamna a fi impotriva partidului; niciodata - nici eu, nici domnul Neacsu, nici altcineva din grupul de contestatari - nu am sprijinit vreo actiune impotriva PSD", a adaugat Adrian Tutuianu.

Anterior, Liviu Dragnea a spus ca sedinta CEx va fi una neplacuta, dar necesara.

“Acum o sa mergem la Comitetul Executiv National, unde va fi o sedinta, din pacate, neplacuta, dar – asa cum au spus majoritatea colegilor – necesara. Vorbim dupa Comitetul Executiv National. O sa propunem mai multi sa inchidem toata aceasta perioada in care colegi din partid au uneltit, au negociat pentru ca Guvernul PSD sa pice. Asa ceva nu se poate intampla”, a aratat el.

Luni, de la ora 12:00, a inceput la Palatul Parlamentului sedinta Comitetului Executiv National al PSD la care e posibil sa se transeze subiecte importante precum remanierea guvernamentala, excluderea celor care i se opun lui Dragnea, dar si impartirea unor functii importante, cum ar fi cele de la ASF si CNA.

Comitetul Executiv National (CEx) este structura de conducere si de decizie a partidului care coordoneaza activitatea intre congrese. Televiziunile de stiri transmit informatii potrivit carora daca CEx va decide excluderea unora dintre pucisti, tot membrii grupului intentioneaza sa isi prezinte demisiile din partid, in bloc. Viorica Dancila si Gabriela Firea nu participa la sedinta de azi, fiind plecate din tara.

Tot luni, la Inalta Curte a continuat procesul lui Liviu Dragnea, in conditiile in care jurnalistii de la Rise Project au anuntat ca sunt in posesia unei valize cu documente privid afacerile corporatiei Tel Drum si viata privata a lui Liviu Dragnea si a apropiatilor sai. Articolele din ancheta denumita #Teleormanleaks vor fi publicate incepand din aceasta saptamana, primul articol fiind urcat astazi pe site.

Vezi: #TeleormanLeaks. Rise Project a publicat primul articol cu continutul valizei

Sursa foto: Agerpers / Mihai Poziumschi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri