Curtea de Apel Alba Iulia a decis, marti, ca dosarul in care Augustin Lazar cere suspendare procedurii de revocare a sa din functia de Procuror General al Romaniei, declansata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti. Prin aceasta decizie Curtea a admis cererea prin care Ministerul Justitiei dorea ca dosarul sa se judece la Curtea de Apel Bucuresti.

Augustin Lazar nu a fost prezent el fiind reprezentat de avocatul Ovidiu Podaru, iar Ministerul Justitiei de catre consilierul juridic Alexandru Stan.

A fost judecata invocarea exceptiei de necompetenta teritoriala a Curtii de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul, de catre reprezentantul Ministerului Justitiei.

Consilierul Juridic in pledoaria sa a punctat ca litigiul nu este intre persoane fizice, Augustin Lazar si Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ci intre 2 persoane juridice, Procurorul General al Romaniei si Ministerul Justitiei.

In acest fel Alexandru Stan, a incercat sa demonstreze ca instanta la care trebuie judecata cererea de suspendare a procedurii de revocare este Curtea de Apel Bucuresti, deoarece adresa institutiei pe care reclamantul o conduce este la Bucuresti nu la Alba Iulia.

Avocatul lui Augustin Lazar, in replica a subliniat ca in litigul actual este stipulat clar cine sunt partile: reclamant persoana fizica Augustin Lazar si parat Ministerul Justitiei.

Astfel, acesta a facut diferenta intre domiciliul unei persoane fizice si sediul unei persoane juridice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri