"O astfel de ordonanta, care priveste amnistia si gratierea unor politicieni pana la urma, ar fi o catastrofa pentru Romania. (...) Adoptarea unei astfel de ordonante ar declansa o criza politica fara precedent in Romania", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

El a amintit ca gratierea si amnistia au fost deja tema unei ordonante de urgenta la inceputul anului 2017 si ca acest act normativ a dus la manifestari foarte ample din partea romanilor, care nu isi doresc asa ceva.

"Ordonanta 13, la vremea respectiva, a fost retrasa, insa exista in continuare semnale ca in PSD nu s-a abandonat aceasta idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculeaza aceste idei in spatiul public", a declarat Klaus Iohannis.

Seful statului a facut un apel la politicienii social-democrati care sunt "lucizi sa intreprinda orice considera ei ca o astfel de ordonanta sa iasa din discutie si sa nu fie aprobata in Guvern".

Inalta Curte a tras la sorti...
Citeste si: Liviu Dragnea si-a aflat completul de 5 judecatori

"Momentan, altceva decat unele declaratii ale unor politicieni nu avem, dar eu raman conectat si voi face tot ce se poate face din pozitia de presedinte pentru a nu se ajunge la o noua situatie de acest tip", a subliniat el.

Klaus Iohannis a precizat ca se asteapta sa fie informat de Guvern daca s-ar discuta o astfel de chestiune.

Intrebat despre situatia persoanelor condamnate in baza probelor obtinute in urma protocoalelor dintre SRI si institutiile judiciare, Iohannis a raspuns: "Aceste chestiuni sunt de competenta instantelor judecatoresti si cu siguranta acolo ele se vor rezolva".

Iohannis despre OUG pe...
Citeste si: Iohannis despre OUG pe Codurile Penale: Pur si simplu nu se poate

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock