Premierul Romaniei Viorica Dancila are masina de serviciu in valoare de 100.000 de euro. Aceasta a fost cumparata din banii MAI. Cum a rectionat MAE dupa ce Agentia Germana de Presa a scris ca Romania a anexat o parte a Ungariei. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 4 decembrie.

Reactia MAE dupa ce Agentia Germana de Presa a scris ca Romania a anexat in urma cu 100 de ani o parte a Ungariei. Ministerul Afacerilor Externe a criticat abordarea tendentioasa a Agentiei Germane de Presa (DPA) in ceea ce priveste sarbatorirea a 100 de ani de la Marea Unire. Intr-un material al DPA, nemtii au punctat faptul ca Romania a anexat o parte a Ungariei in 1918. ”Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu consternare de articolul de presa publicat de Agentia Germana de Presa (DPA – Deutsche Presse-Agentur) si preluat de postul public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) cu privire la aniversarea Centenarului Marii Unirii, care nu reflecta adevarul istoric, respectiv manifestarea de vointa a Transilvaniei de unire cu Romania. Dincolo de abordarea tendentioasa care reiese din titlul articolului, elementele prezentate indica o lipsa de cunoastere a istoriei si o ignorare voita a realitatilor istorice. La 1 decembrie 1918, 100.000 de persoane au hotarat Unirea cu Romania, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase si a tuturor starilor sociale“, se arata in comunicatul MAE, citat de Adevarul.

Viorica Dancila, masina de lux din banii MAI. „Pe urmele lui Gabriel Oprea”. Premierul Dancila foloseste o masina de peste 100.000 de euro, care nu este cumparata insa de Guvern, ci de Ministerul de Interne, prin Directia Generala de Protectie Interna (fosta unitate "Doi si-un sfert"). Dezvaluirea este facuta de publicatia Newsweek, care noteza ca intr-o situatie similara a fost si fostul ministrul Gabriel Oprea, care folosea un Audi A8. Bolidul folosit de Viorica Dancila, un BMW X5 a carui valoare depaseste 100.000 de euro, ar fi fost cumparat pentru serviciul secret al MAI – DGPI, intr-un calup de patru autoturisme.

Romania, campioana la banii dati pe mancare si bautura

Banii dati pe mancare si bautura ne fac campioni europeni (Eurostat). In 2017, familiile din statele Uniunii Europene (UE) au cheltuit pe mancare si bautura (alcoolica si non-alcoolica) in medie 12,2% din cheltuielile totale de consum, arata datele Eurostat. Romania este campioana acestui tip de cheltuieli, ponderea banilor dati pe bautura si hrana urcand la 33%. La polul opus se afla Marea Britanie, cu 11.5% si familiile austriece, care nu aloca mai mult de 13% pe alimentatie. Statele membre cu mai mult de 20% din totalul cheltuielilor de consum date doar pe mancare si bauturi non-alcooloice sunt Romania (27,8%), Lituania (21,6%) si Estonia (20,3%). La polul opus, in patru state membre, aceste cheltuieli sunt mai mici de 10%, respectiv Austria (9,9%), Irlanda (9,2%), Luxemburg (8,9%) si Regatul Unit (8,2%).

Franta: Guvernul suspenda majorarea taxelor pentru carburanti, insa oamenii au acum mai multe cerinte. Guvernul de la Paris se pregateste sa suspende majorarea taxelor pentru carburanti, a declarat marti pentru Reuters o sursa guvernamentala, pe fondul manifestatiilor violente impotriva acestei masuri. Asta, dupa ce guvernul francez anunta in urma cu o saptamana ca nu are de gand sa dea inapoi. Distrugerile in urma protestelor sunt mari, iar pagubele insemnate. Chiar si simbolul Frantei, Arcul de Triumf a fost vandalizat. In plus, francezii au acum mai multe cerinte, informeaza Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri