Viorica Dancila le-a cerut companiilor de Emiratele Arabe Unite sa participe la proiecte de investitii in Romania in parteneriat public-privat (PPP), potrivit unui comunicat al Guvernului. Anul acesta, Executivul a promis realizarea mai multor proiecte majore de infrastructura prin PPP, in ciuda faptului ca putea accesa fonduri europene, noteaza G4Media.

Premierul a lansat invitatia la intalnirea de marti din Dubai cu Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresedintele si prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducatorul Emiratului.

Viorica Dancila ”a aratat ca Emiratele Arabe Unite detin un potential important de absorbtie a unor produse romanesti si pot deveni furnizori semnificativi de investitii in domenii de interes pentru economia romaneasca. De asemenea, oficialul roman a trecut in revista principalele avantaje investitionale pe care Romania le ofera si a incurajat participarea companiilor emirateze la licitatiile organizate de autoritatile romane pentru proiecte finantate prin programele operationale derulate in prezent, dar si participarea la proiecte de investitii in parteneriat public-privat”, a spus Dancila, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Orientarea Guvernului Dancila spre realizarea proiectelor in parteneriat public – privat, in detrimentul finantarii cu fonduri UE nerambursabile, a provocat acuzatii inclusiv din partea comisarului european Corina Cretu. ”Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructura. Nu avem proiecte. Pentru Targu Mures – Iasi in primul rand este o prioritate a Comisiei Europene si, o spun cu toata sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructura care conecteaza Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrala si de est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate. Din pacate, am vazut ca Guvernul vrea sa faca aceasta autostrada prin Parteneriat Public-Privat. Specialistii nostri nu sunt confortabili cu aceasta abordare pentru ca inseamna o deprioritizare a investitiilor”, a declarat Corina Cretu in urma cu doua saptamani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri