Klaus Iohannis ii cere Vioricai Dancila sa-i trimita ordinea de zi a fiecarei sedinte de guvern cu 24 de ore inainte

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dancila sa ii transmita agenda fiecarei sedinte de guvern cu 24 de ore inaintea fiecarei sedinte, in baza articolului 87 din Constitutie, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut oficial Vioricai Dancila sa ii comunice dinainte ordinea de zi a fiecarei sedinte de guvern, pentru a se asigura ca nu figureaza pe agenda acte normative controversate, cum ar fi o ordonanta de urgenta privind gratierea si amnistia. Cererea reprezinta o premiera pentru Romania, scrie G4Media.

Premierul Dancila a declarat saptamana trecuta ca este exclusa adoptarea in acest an a unei OUG pentru amnistie si gratiere, dar a spus ca guvernul va adopta prin ordonanta de urgenta modificari la Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Stimata doamna prim-ministru, in vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, la congres: Acest Guvern a îndatorat ţara pe trei...
Lupta electorală a început....
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Administratia Prezidentiala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri