Viorica Dancila incalca Constitutia tarii si refuza cererea Presedintelui - surse

Viorica Vasilica Dancila, intr-o flagranta incalcare a Constitutiei, ar refuza sa trimita Presedintelui Romaniei informatii privind agenda sedintelor de guvern, spun surse guvernamentale citate de Antena 3. Reamintim faptul ca Iohannis a solicitat Vioricai Dancila agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

„Reprezentantii guvernului nu vor sa-i raspunda si nici nu vor da curs acestei solicitari. Ei spun ca agenda este publica, insa aceasta se face publica cu foarte putin timp inainte de sedinta de guvern, nu cu 24 de ore inainte”, a mentionat Antena 3, televiziunea “de partid” a PSD.

„In vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului. Invederez ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009”, arata seful statului in scrisoare.

Klaus Iohannis subliniaza ca, potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului.

Potrivit articolului 87 din Constitutie, presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea prim-ministrului, in alte situatii. De asemenea, seful statului prezideaza sedintele Executivului la care participa.

Citeste si:
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu...
CCR a respins OUG prin care...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri